Prof. Işın Çelebi: Stratejik Planlama Teşkilatı kurulmalı

Prof. Işın Çelebi, verimlilik ihtiyacına işaret ederek Stratejik Planlama Teşkilatı kurulması gerektiğini söyledi. Çelebi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da ikiye bölünerek Teknoloji Bakanlığı’nın hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Dünya ticareti daralır, rekabetçiliğin önemi artarken Türkiye’nin verimlilik artışı için bir seferberlik içine girmesi gerektiğini belirten Prof. Işın Çelebi, Stratejik Planlama Teşkilatı kurulması gerektiği önerisini getirdi.

14 Ekim’de Abdullah Gül Üniversitesi’nde düzenlenen “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Türkiye” konulu panelde konuşan Prof. Işın Çelebi, “Günümüzde globalleşmenin etkinliği azalıyor. Yaşlanan nüfus nedeniyle verimlilik de azalıyor. Teknolojinin gelişimi sürecinde; dijitalleşme ve yapay zekâ kullanımını geliştirmek önemli hale geliyor” dedi.

Bu perspektifle verimliliğin artırılmasının önemine işaret eden Prof. Çelebi, “Kalkınma ve büyüme sürecinde enflasyonun düşürülmesi, kaliteli büyümenin sağlanması ve gelir dağılımının düzelmesi önemli hedeflerdir. Bu süreçte Stratejik Planlama Teşkilatının yeniden kurulması, ekonomide koordinasyonun ve gelecek programların gerçekçi, verimli ve etkin bir biçimde sağlanması ihtiyacı artıyor” ifadesini kullandı.

İklim Değişikliği ve Su Bakanlığı kurulmalı

Çelebi şöyle konuştu: “Gelir dağılımını düzeltmeye, verimliliği ve rekabet gücünün gelişmesini sağlayarak enflasyonu düşürmeye odaklanmalıyız. Rekabet sisteminin uluslararası kurallara uygun hale getirilmesi ve işletilmesi gereklidir.

Teknoloji gelişme sürecini ve bilgi ekonomisini daha etkin yöneterek verimliliği ve etkinliği sağlamalıyız. Büyümenin ve kalkınmanın temeli, teknolojik gelişmeye, yetişmiş insan gücüne ve gelecekte yeterli ve sağlıklı su teminine dayanacak. Bütün bu önerilerin gerçekleşmesi için yönetme bilgisine, deneyimine ve hızlı karar alma kişiliğine sahip, liyakata dayalı yönetim takımı oluşturulmasını sağlamak önemlidir.

Hızlı karar almak ve doğru uygulamayı yapmak ve gençlere yol açmak ekonomi ve kalkınma için çok gereklidir.” Bu süreçte ekonomik amaçlı kurumların yeniden yapılanması gerektiğini belirten Prof. Çelebi önerilerini şöyle sıraladı:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Çiftçinin kuraklık stresini ayçiçekleri sonlandırdı

Trakya'da bu yıl erken ekilen ayçiçeği tohumlarının filizlenerek çıkışını...

Tuzu en çok hangi ülkeler tüketiyor? Türkiye’nin yeri dikkat çekti

Yayınlanan bir rapor, aşırı tuz tüketiminin Avrupa çapında her...

ÇAY ÜRETİCİSİ SOKAKTA! BAKAN YUMAKLI: ‘FİYAT GAYET MAKUL!’

Çay üreticisi isyanda: Çaylar fabrika önüne döküldü Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde...

Genel Müdürden sığırcılıkta büyük yatırım! Bir sığır yılda 15-20 doğum yapabilecek!

https://youtu.be/z611vD53Ngs?feature=shared Sadettin İnan Lütfen yazıya geçmeden önce sizden ricam 2 dakikanızı...