Ekonomiye ve tarıma yeni soluk! Çukurova’nın iklimi tropikal ürünlere kucak açtı

Çukurova’da son yıllarda tropikal ürün yetiştiriciliği de giderek yaygınlaşmaya başladı. Tropikal ürünler hem ekonomiye hem de tarıma katkı sağlıyor.

Çukurova Bölgesi, başta turunçgiller, pamuk, buğday, mısır, soya, sebze ve meyve çeşitleri olmak üzere geniş bir ürün yelpazesiyle sadece iç piyasaya değil, aynı zamanda ihracata da büyük katkı sunuyor. Son yıllarda tropikal ürün yetiştiriciliğinin arttığı bölgede muz, çilek, avokado, mango, ejder meyvesi ve papaya gibi ürünler dikkat çekiyor.

“Çukurova, tropikal merkez haline gelebilir”

Konuyla ilgili konuşan Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bölgede tropikal meyve yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasının ekonomiye ve tarımsal kalkınmaya önemli faydaları olacağını ifade etti. Doğan, “Tropikal meyveler, geleneksel tarım ürünlerine göre daha yüksek katma değere sahip ve ihracat potansiyeli oldukça yüksektir. Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında yüksek talep gören bu ürünlerin ihracatı, döviz girişi sağlayarak tarımsal geliri yükseltecek, çiftçiler için alternatif gelir kaynakları oluşturacaktır. İklim ve toprak yapısıyla bu ürünler için ideal bir yetiştirme alanı sunan Çukurova’ya verilecek teşviklerle bölgemiz, tropikal meyve yetiştiriciliğinde önemli bir merkez haline gelebilir” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Seyfettin GÜRSEL: Enflasyonla mücadelede soğuk duş

Eylülde ağustosa kıyasla aylık TÜFE enf­lasyonu yüzde 3,23 geldi....

Tariş Başkanı Akova, Burhaniyeli zeytin üreticileriyle bir araya geldi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı...

İTO Başkanı Avdagiç: Gıda enflasyonunu düşürmek, enflasyonu yenmenin ilk adımı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, gıda fiyatlarındaki artışın genel enflasyonu...

Sinop’ta balıkçı tezgahları doldu: 150 liradan satılıyor

Sinop’ta sabahın erken saatlerinde denize açılan balıkçılar, ağlarını bol...