“GastroAntep Kültür Yolu Festivali” Kapsamında Bir Gastronomi Şöleni

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”, hafta sonu gastronomi, kültür ve sanat etkinliklerinin yer aldığı “Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali”ne ev sahipliği yaptı.

Ana festivalin bu yılki teması “Sağlıklı Yaşam ve Gastronomi Ekonomisi” olarak belirlendi. Şehrin eşsiz mutfağını, lezzetlerini, kültürünü ve sanatını dünya sahnesine taşıyan programın resmî açılış törenine Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Sayın Kemal Çeber, TBMM İdare Amiri ve MHP Gaziantep Milletvekili Sayın Sermet Atay, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Sayın Mesut Bozatlı, Sayın Derya Bakbak, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Sayın Mehmet Mustafa Gürban, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Öntürk, ilçe belediye başkanları ve diğer protokol üyeleri ile davetliler katıldı.

Gastronomi ve turizm yazarları, Türkiye’nin ünlü otel restoran profesyonelleri ve yatırımcıları, gazeteciler, akademisyenler ve sektör temsilcileriyle paneller ayrıca Türkiye’nin ve dünyanın sevilen şefleriyle söyleşiler ve workshoplar düzenlendi. Hafta sonu yöresel ürünleri ön plana çıkarmak amacıyla altı otelden ünlü şeflerin yarıştığı International Hotel Chef Competition’da birinciliği Swissotel the Bosphorus ve Hilton İstanbul paylaşırlarken, yine altı üniversiteden gastronomi öğrencilerinin yarıştığı University Competition’ın da ise birincilik Özyeğin, ikincilik ise Gelişim Üniversitesi öğrencilerinin oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

TÜİK açıkladı: Çiftçinin enflasyonu katlanarak büyüdü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tarımsal girdi fiyat...

Çay-simit tarifesi 23.400 liraya ulaştı

4 kişilik bir ailenin bir öğünlük çay-simit masrafı 260...

Tarım ve ticaretin ortak gündeminden 4 başlık!

Tarım ve Orman ile Ticaret Bakanlıklarının aylık koordinasyon toplantısında;...

TMO’dan ürünlerin çürütüldüğü iddialarına açıklama

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday ve arpa stoklarının açık...