Tarımsal girdi fiyatları mart ayında da arttı

TÜİK, mart ayına ait tarımsal girdi fiyat endeksini açıkladı. Buna göre, Tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) yıllık yüzde 29,73, aylık ise yüzde 1,80 oranında arttı. Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup ise yüzde 55,87 artış ile veteriner harcamaları oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart dönemine ilişkin tarımsal girdi fiyat endeksini açıkladı.

Buna göre, Tarım-GFE’de (2020=100), 2025 yılı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,80, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,32, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 29,73 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 36,16 artış gerçekleşti.

Ana gruplardaki artışlar

Ana gruplarda bir önceki aya göre, tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 2,08, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 0,15 artış gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 29,10, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksinde yüzde 33,53 artış gerçekleşti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Marmara Denizi ve Balıkesir halkı zehirleniyor, fabrikalar zehirli sularını denize boşaltıyor

Erişim engeli gelmeden, yayın tüm ülke görsün! Bu haberi yayın! Yer...

Avrupalı çiftçiler AB’yi protesto etti

Avrupa'nın dört bir yanından gelen çiftçiler, AB bütçesinde tarım...

Adrese teslim madenin ÇED süreci başladı!

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin Boyabat’ta açmak istediği...

Meteoroloji’den sağanak ve sıcaklık uyarısı

Meteoroloji, 21 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre;...