Sagun, Bafra OSB’ye ileri balık işleme tesisi kuracak

Balık, deniz ve su ürünleri sektörünün öncü şirketi Sagun Grubu, Bafra OSB’de 30 bin metrekare alan üzerine ileri işleme tesisi kurmak için harekete geçti. 1,5 ay önce tapunun alındığı projede, ileri teknolojiye dayalı, yaklaşık 200 kişinin çalışacağı tesis iki yıl içinde tamamlanacak.

Balık, deniz ve su ürünleri sektörünün ihracat birincisi Sagun Grubu, Samsun Bafra’da yeni bir fabrika yatırımı için çalışmalara başladı. Bafra Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 bin metrekare alan üzerine kurulacak tesis, balık işleme, katma değerli paketli yarı mamul ve tüketime hazır ürün üretimi gerçekleştirecek. Bafra OSB’de 1,5 ay önce tapusu alınan arsa üzerine gerçekleştirilecek yeni tesiste Karadeniz somonu üzerine, yeni nesil teknoloji kullanılacak.

Sagun Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Oğulcan Kemal Sagun, “Yatırımımız, iç pazarın yanı sıra ihracat pazarlarımıza da katma değerli üretim gerçekleştirecek. Füme de yapacak, suşi kesimi ileri işleme de yapacak. Grup olarak makine parkı oluşturma yeteneğimiz var. Üretimimize dönük olarak yerli makine sanayisinin gücünü ve kendi uzmanlığımızı kullanacağız” diye konuştu. Toplam kapasitesi yıllık 9-10 bin ton olarak hesaplanan, ağırlıklı kadın olmak üzere toplam 200 kişinin çalışmasının öngörüldüğü tesise ilişkin projenin oluşturulması sürecini başlatan Sagun yönetimi, fabrikanın 2 yıl içinde tamamlanmasını planlıyor.

4 şirketi ile ihracat gerçekleştiren 8 şirketten oluşan Sagun Grubu’nun Türkiye’nin dört bir yanında işleme tesisleri bulunuyor. Sagun Ailesi’nin sahibi olduğu grup, deniz ve su ürünleri sektörünün lider kuruluşları arasında yer alıyor. 70’li yıllarda başlayan ihracat faaliyetlerinde sektörün gelişimine katkı sunan, Karadeniz somonu ve orkinos ihracatına öncülük yapan grup, 20’nci yılına giren Marines Gıda şirketi ile de iç pazar liderliğini sürdürüyor. Marines Gıda ile nihai tüketiciye, marketlere ve ev dışı restoran, turizm tesisi gibi kanallara 3 binin üzerinde çeşit ile ürün tedariki sunuluyor.

Türk somonu standardı oluşturulmalı

Aynı zamanda İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Oğulcan Kemal Sagun, sektörün dünya piyasalarında önemli mesafeler aldığını dile getirerek, “Avrupa’da ikinciyiz. Birinci Norveç’tir, 8 milyar dolar ihracatı var. Biz 2 milyar dolar ile ikinciyiz. 2024’teki 2 milyar dolarlık ihracat ile önemli bir eşiği atladık, bunun devamı için yapmamız gerekenler var” diyor. Yapılması gerekenlere ilişkin sorumuza şu yanıtları verdi:

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Millet ucuz et kuyruğunda ESK kâr ediyor

Sofrasına et koyamayan vatandaş, ucuz et alabilmek için saatlerce...

Üç haftada Avrupa’nın reddettiği ürünler: Buğday ekmeği, organik nohut unu, kahve…

AYŞEGÜL KASAP Son üç haftada Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 ürün...

“Dünyada satılan balın yarısı sahte”

Taklit ve tağşişin en fazla olduğu ürünlerden biri olan...

Tek çatı altında en büyük sera Afyon’da

Alarko Tarım Grubu, örtü altı üretim faaliyetlerini üstlenen Alsera...