Risk ve tehditler iyi yönetilirse gıda sektörü büyür

Gıda sektörünü etkileyen risklerin iyi yönetilmesi gerektiğini söyleyen Eti Türkiye CEO’su Ercan Öz, bu süreçlerden etkilenmemek için dijitalleşmeye stratejik öncelik verdiklerini ifade etti. Öz, “Makine öğrenmesi, yapay zekâ ve endüstriyel nesnelerin interneti (IIoT) gibi akıllı teknolojilerle verimliliği güçlendirmeyi hedefliyoruz”dedi.

Pandeminin ardından dünya genelinde enerji, emtia ve gıda fiyatlarında görülen artış ile maliyetlerin aşırı yükselmesi nedeniyle gıda sektörünün olumsuz etkilendiğini söyleyen Eti Türkiye CEO’su Ercan Öz, bunlara ek olarak son yıllarda artan kuraklığın da tarım sektöründe etkili olduğunu belirtti.

Tüm bunların sektörde risk oluşturduğunu ifade eden ve sektörü etkileyen risk ve tehditlerin iyi yönetilmesi gerektiğini ifade eden Ercan Öz, şöyle dedi: “Eti olarak faaliyet gösterdiğimiz kategoriler, tüketicilerimizin hem fonksiyonel hem de duygusal ihtiyaçlarını karşılar nitelikte olduğu için son dönemlerde ülkemizi derinden etkileyen pandemi ve deprem gibi olumsuz koşulların da etkisiyle büyüyen ve tercih edilen kategoriler oldu.

Ancak diğer yandan, pandeminin ardından dünya genelinde enerji, emtia ve gıda fiyatlarında görülen artış, lojistikteki arz/talep dengesizliği, maliyetlerdeki aşırı yükseliş ve etkisi ağırlaşan kuraklık koşullarının tarım üzerindeki olumsuz etkileri de doğal olarak sektörümüzü son derece olumsuz etkiliyor.

Bütün bu risk ve tehditlerin doğru yönetilmesini çok önemli buluyoruz. Ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele ve kur artışını yavaşlatmak yönünde attığı adımların ise ekonomimizi daha istikrarlı bir noktaya taşıdığını görüyoruz. Sektörü etkileyen tüm risk ve tehditler iyi yönetildiğinde, bu yıl Türkiye ekonomisinin ve gıda sektörünün istikrarlı bir büyüme içinde olacağını düşünüyoruz.”

Dijitalleşmeye stratejik öncelik verildi

Eti Gıda olarak tüm bu süreçlerden etkilenmeden büyümek için dijitalleşme sürecini stratejik öncelik olarak belirlediklerini açıklayan Ercan Öz, dijitalleşme kapsamında makine öğrenmesi, yapay zekâ ve endüstriyel nesnelerin interneti (IIoT) gibi akıllı teknolojilerin imkanlarından faydalanarak, verimlilik ve üretkenliği daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Yaprak Özer: İklim krizi samimiyet testi

İklim krizi temasının bir iletişim fiyaskosu örneği olduğunu söyleyebilirim....

Çay içmek, COVID’i önleyebilir mi?

Çayın sağlık üzerindeki olumlu etkileri yüzlerce yıldır biliniyor. Kalp...

‘Ağaçlar ve insanlar eskiden çok iyi arkadaştılar’

Okan Çil Richard Powers’ın kaleme aldığı 'Her Şeyin Hikâyesi' kitabı,...