Patates kıtlığı fast-food devini vurdu

McDonald’s’ın Endonezya, Malezya ve Tayvan’daki şubelerinin tamamı patates kıtlığıyla karşı karşıya. Şirket, sorunun tedarik zincirindeki aksamalardan kaynaklandığını açıkladı.

Son birkaç aydır, dünyanın dört bir McDonald’s satış noktalarında patates kızartması sorunu yaşanıyor.

McDonald’s Endonezya, 2 Şubat’ta “Şu anda patates kızartmasının sınırlı olması nedeniyle “büyük boy patates kızartması satışı yapılmayacak” duyurusu yaptı. Ocak ayında McDonald’s Tayvan, tedarik sorunu yaşandığı için kızartma patates satışını geçici olarak durdurdu.

Asya McDonald’s restoranları, patates kızartması için büyük ölçüde Kuzey Amerika’dan yapılan ithalata bağımlı.

Aralık ayında da Kanada’daki seller ve toprak kaymaları nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanmış McDonald’s Japonya’da da patates satışına sınırlama getirilmişti.

McDonald’s, patates kıtlığının ABD mağazaları için bir sorun olmadığını belirtirken, McDonald’s Endonezya yetkilisi Sutji Lantyka, yerel medyaya yaptığı açıklamada geçici patates kıtlığını COVID-19 salgınıyla ilgili teslimat kısıtlamalarına bağladı.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Yaşar Süngü Tarhana rençberin kahvesidir

Yazın bitimi ve sonbaharın başlamasıyla gündüzlerin sıcak gecelerin ayaz...

Yaşar Özay: Tarımda nereden nereye geldik…

Ülke içinden çıkılmaz bir döneme girdi. Hangi konuya el...

Vedat Milor: Japon işi tempura

Bildiğiniz gibi tempura bol yağda yapılan kızartma. Ama Japonlar...

Danilo Zanna: Bu kebap geleneklerin senfonisi gibi

Denizli’de tadıp hayran kaldığım yemeklerin başında geleneksel Denizli kebabı...