Kahta Ziraat Odası’ndan Çukobirlik’e tepki: Pamuğun fiyatı nasıl oluyor da bir yılda 20 liradan 13 liraya düşüyor?

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, Çukobirlik’in farklı fiyat uygulamasıyla Adıyamanlı üreticileri mağdur ettiğini söyledi.

Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Zorlu Turanlı, 2022 yılında pamuk üreticilerinin bin bir emekle üretmiş olduğu pamuğu değerinde satabilmek için ürününü emanet olarak Çukobirlik’e teslim ettiğini belirtti. Geçen yıl yüksek girdilerden dolayı pamuk kilogram fiyatının en az 35 lira olarak belirlenmesini beklediklerini anlatan Turanlı, “Çukobirlik 1 Ağustos 2022 tarihinde baş fiyatı 20,5 lira olarak belirledi. Genel müdür ve yönetim kurulu üyeleri kendilerine yakın olan pamuk üreticilerinin pamuğunu 20.50 fiyatla bozdurup değerlendirdi. Bizler Adıyaman pamuk üreticileri olarak Çokubirliği aradığımızda fiyatların yükseleceğini söyleyip aynı fiyatı bize vermediler.  Adıyama’nın kaliteli pamuğunu satarak genel müdür ve yönetim kurulu üyeleri kendilerine yakın olan Adana ve Hataylı pamuk üreticilerinin pamuk paralarını ödemişler.” iddiasında bulundu.

Turanlı, şöyle devam etti:

“3 Ağustos 2022 tarihinde fiyat güncellemesi yapıldı ve pamuğun kilogram baş fiyatı 15,8 lira olarak belirlendi.  Pamuk üreticimizin bekleyişi maalesef mağduriyetlerine sebep olmuştur. Üreticilerimiz, Çukobirlik’e emanet olarak verdiği  pamuğun fiyatının 15,80’den işlem görmesine de razı oldu. Ama bu kez de pamuğunuzu 15.80 bozdurursak ödemenin 40 gün sonra yapılacağını söylediler. Kendi yakınlarının pamuğunu  20.50’den peşin parayla değerlendiren Çukobirlik, Adıyamanlı pamuk üreticisine haksızlık yapmıştır.  Bu yanlış uygulamalar yüzünden pamuğumuz gün geçtikçe değer kaybetmiştir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması 2024

https://www.youtube.com/live/kgCGmjLuZT8?feature=shared  

Gazi Kutlu: Türk tarımının geleceği açısından karamsar veriler: Çiftçi yaşlanıyor ve üretimi de ancak borç alarak yapabiliyor

Kredi Kayıt Bürosu’nun 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Tarımsal Görünüm...

Çiftçilere 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık...

Erdoğan duyurdu: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250...