Türkiye'nin en prestijli gıda ve tarım haberleri portalının
PRO Versiyonu Çıktı

Kurumsal

AFAD’dan 13 kente ‘turuncu’, 25 kente ‘sarı’ uyarı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, bugün 25 il için sarı kodlu uyarının, 13 il için ise turuncu kodlu uyarının verildiğini duyurdu. Uyarı verilen illerde 17 bin 739 personel görev yapacak.

Meteoroloji, bugün 25 şehir için sarı kodlu uyarının, 13 şehir için ise turuncu kodlu uyarının verildiğini duyurdu. Turuncu kodlu uyarı yapılan illerin Adana, Antalya, Erzincan, Giresun, Ordu, Tokat, Tunceli, Bayburt, Gümüşhane, Mersin, Kahramanmaraş, Rize, Trabzon olduğu bildirildi. Sarı kodlu iller ise şu şekilde; Kars, Nevşehir, Niğde, Konya, Aksaray, Karaman, Sivas, Samsun, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, Elazığ, Bingöl, Erzurum, Artvin, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Kayseri. Açıklamada, turuncu ve sarı kodlu uyarı verilen illerden toplam 5 bin 92 ihbar alındığı, ihbarlara müdahale ve mahsur kalan vatandaşları güvenli alanlara alma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yağışlar nedeniyle Kayseri, Malatya ve Sivas’ta mahsur kalan toplam 2 bin 53 vatandaşın kamu tesisleri ve otellerde misafir edildiği, barınma talebi bulunan 710 vatandaşın ise tesislere yerleştirme çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bursa’da zirai donun faturası ağır olacak

Zirai don nedeniyle Bursa’nın bazı ilçelerindeki meyve ağaçlarında yüzde...

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan Son Günlerde Yaşanan Zirai Don Olaylarına İlişkin Açıklama

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaşanan zirai don olaylarıyla...

TOBB ve TMO’dan “zirai don” uyarısı: Çiftçiye destek olmadan üretim sürdürülemez

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,...

Arz zincirinden gıda enflasyonuna… Zirai donun faturası ağır olacak!

Nisan ayının ortasında yurdu etkisi altına alan ani soğuk...