Tarımda üretici enflasyonu aylık bazda düştü

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi Kasım’da aylık bazda yüzde 0,95 azalırken, yıllık bazda yüzde 50,47 arttı.

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) Kasım’da aylık bazda geriledi.

TÜİK verilerine göre Tarım-ÜFE Kasım’da aylık bazda yüzde 0,95 azalırken, yıllık bazda yüzde 50,47 yükseldi.

Endekste bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 43,56 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 77,98 yükseliş gerçekleşti.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 0,72 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,18 azalış ve balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde yüzde 10,00 azalış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre tek yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 0,49 azalış, çok yıllık bitkisel ürünlerde yüzde 6,79 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 2,92 artış gerçekleşti.

Aylık Tarım-ÜFE’ye göre 3 alt grup daha düşük, 11 alt grup daha yüksek değişim gösterdi.

Bir önceki aya göre azalışın yüksek olduğu alt gruplar yüzde 17,92 ile tropikal ve subtropikal meyveler ve yüzde 3,05 ile çeltik oldu. Bir önceki aya göre artışın yüksek olduğu alt gruplar, yüzde 11,32 ile yağlı meyveler ve yüzde 4,35 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Et fiyatlarında artış ithalat önlemine rağmen durmadı! Ramazanda etiket defalarca değişti

Ramazan ayında herkesin ete ulaşabilmesi için alınan ithalat ve...

Kuru meyve ihracatçısı Tarım Bakanlığından dertli!

İklim değişikliğinden dolayı aflatoksin ve okratoksin oluşumunun artması nedeniyle...

Ticaret savaşı 2.0 tarımı da içine çekti

Trump’ın karşılıklı vergilerinin yol açtığı ticari gerginliğin tırmanma riski...

Tarım sektörünün paydaşları Konya’da buluştu

21. Konya Tarım Fuarı Tür­kiye Tarım ve Orman Baka­nı...