Yoksulluğun her geçen gün derinleştiği Türkiye’de yaşamlar ‘askıya’ alındı: Kantinde ‘askıda simit’

İktidarın sadaka kültürünü yerleştirmeye çalıştığına dikkat çeken Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay, “Sosyal dayanışmaya evet ama öncelikle insan haklarına saygı ve sosyal adalet istiyoruz” dedi.

Yüksek enflasyon ve derinleşen yaşam pahalılığı nedeniyle yeni eğitim öğretim döneminde yetersiz beslenen çocuklar başlıca gündem konularından birisi. “Okullarda bir öğün bedava yemek verilsin” çağrısına iktidar kulak tıkarken yurdun çeşitli yerlerinden yoksulluğun yakıcı örnekleri gündeme gelmeye devam ediyor.

Zonguldak Ereğli’de bulunan Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi’nin kantininde “askıda simit” uygulaması başlatıldı. Bu uygulamanın “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi” (ÇEDES) protokolü kapsamında oluşturulan “Değerler Eğitim Kulübü” tarafından yapıldığı ve bu kapsamda öğretmenlerin velileri bilgilendirmesinin talep edildiği belirtildi.

Öğretmenlerin velilere göndermesi için hazırlanan metinde şu ifadeler yer alıyor:

“Değerler Eğitimi Kulübü olarak okul kantinimizde askıda simit etkinliğimizi başlattık. Amacımız kültürümüzün de önemli bir değeri olan paylaşım, dayanışma ve kardeşlik anlayışını öğrencilerimize kavratırken aynı zamanda ihtiyacı olan öğrencilerimize de katkıda bulunmaktır. Sizlerin de bu anlayışta olduğundan emin olduğumuz için katılım konusunda hassasiyet göstereceğinizi umuyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hatada Israr En Büyük Hatadır ”Limon İhracatı 2. defa durduruldu” Mehmet Mühür

GIDA DA ARZ GÜVENLİĞİ, ÜRETİMDEKİ İSTİKRAR ,TİCARETİNİN İSTİKLALİ İLE...

Mutlu Doğru SSK yönetim kurulu üyesi Bayraktar’dan ne istedi ?

Zirai donun büyük zarara yol açtığı Çukurova'da üreticiler zorlu...

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yurt genelinin çok...

TZOB Başkanı Uyardı ! Geleceğimiz tehlike altında

Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında, Türkiye’deki çiftçilerin yaş ortalamasının 2024...