Yurt genelinde ekmek fiyatlarına yeni tarife

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın ekmek fiyatı için yaptığı zam açıklamasının ardından bazı illerde ekmek fiyatlarına güncellenme geldi.

İzmir’de; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve İzmir Fırıncılar Odası imzasıyla yayınlanan belgede yer alan fiyat tarifesine göre gramajı 200 gram olan ekmek 7 liraya satılacak.

Sakarya’da ise 250 gram ekmeğin fiyatı 5 Lira’dan 7.5 Lira’ya yükseldi. 6 Lira olan Simit ise 7.5 Liraya çıktı.

Sakarya Fırıncılar Odası’nın talep ettiği ekmek zammı, SESOB’un Fiyat Tespit Komisyonu’nda 9 Haziran’da onaylanmıştı.

Onaylanması için bakanlığa gönderilen fiyat listesine göre, 200 gramı 5 liradan satılan ekmek 250 grama çıkartılarak 7,5 liradan satışa sunulacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İki yılda 800 milyar TL’ye dayanacak

Gastronomi sektörü son yıllarda işletmelerin sayısının artmasının yanı sıra...

Bakan Yumaklı açıkladı: Sertifikalı tohumluk üretimi 1 milyon 300 bin tona çıktı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Son 23 yılda,...

Arı kovanlarında verim yüzde 50 azaldı

Zirai donun etkilediği bölgelerde arıcıların ciddi kayıplar yaşadığını vurgulayan...

SONOFARMA, nano teknoloji ile ilaçsız tarıma odaklandı

Tarımda çevre dostu ve alter­natif uygulamalara yönelik çalışmalar son...