Türkiye’nin tarım sigorta sistemi Arnavutluk’a da ilham oldu

Türkiye’deki Devlet Destekli Tarım Sigortası Sistemi’nin benzerinin Arnavutluk’ta da kurulması için Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ve Arnavutluk Tarım Bakanı Anila Denaj ile beraberindeki heyetler bir araya geldi.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) heyeti, Türkiye’deki Devlet Destekli Tarım Sigortası Sistemi’nin örnek alınarak Arnavutluk’ta kurulması amacıyla Arnavut heyetle bir araya geldi.

Konuyla ilgili TARSİM’den yapılan açıklamada; Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı başkanlığında, Türkiye Tiran Büyükelçisi Tayyar Kaan Atay, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürü ve TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldız, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Özdemir, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Aracılar ve Özellikli Kuruluşlar Daire Başkanı ve TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi Işıl Şekerci Konya, Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Tufan Özel ve beraberindeki Türk heyet, Arnavutluk Cumhuriyeti Tarım ve Kırsal Kalkınma Bakan Yardımcısı Arian Jaupllari ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında, Arnavutluk’ta Türkiye’deki Devlet Destekli Tarım Sigortası Sistemi örnek alınarak kurulması hedeflenen tarım sigortası sistemine yönelik ortak çalışma grupları oluşturuldu ve bu çalışma gruplarının yol haritası belirlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Muş, bal ve pekmezde markalaşıyor

Son dönemde bal üretimiyle öne çıkan Muş’ta şeker pancarından...

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kahverengi kokarcayla topyekun mücadele edilmeli

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,...

Rusya ihracatında dikkat çeken artış! 2025 Ocak tarım ürünü ihracat geliri: 3,3 milyar dolar

Rusya'nın tarım ürünleri ihracatı 2025 yılı ocak ayında geçen...

AB’nin yol haritası, tarımda küresel dengeleri değiştirir

AB Komisyonunun yeni “tarım politikası yol haritası”, Avrupa genelinde...