Sinop’ta sabahın erken saatlerinde denize açılan balıkçılar, ağlarını bol miktarda hamsiyle doldurdu. Karadeniz’de son günlerde artan hamsi bereketi, tezgahlara da yansıdı. Kentteki balıkçıların tezgahlarında hamsinin kilogram fiyatı 150 lira olarak belirlendi.
Balıkçı İbrahim Gündoğdu, yaklaşık bir aydır Karadeniz’de hamsi bolluğunun yaşandığını belirtti. Sezonun verimli başladığını dile getiren Gündoğdu, “Ancak ilerleyen günlerde hamsinin bu kadar bol çıkacağını sanmıyorum. Çünkü av sezonunun başında balıkçılar palamut bulamayınca hamsiye yöneldi. Hamsi erken tutulmaya başlandı,” dedi.
“VATANDAŞLAR FİYAT UYGUNKEN HAMSİYİ DEĞERLENDİRSİN”
Hamsinin şu an bol ve fiyatının uygun olduğunu belirten Gündoğdu, vatandaşlara çağrıda bulunarak “Vatandaşlarımız yiyebildiği kadar yesin, çünkü bu bolluk uzun sürmeyebilir. Hamsinin tezgahlarda çok uzun süre kalacağını sanmıyorum,” ifadelerini kullandı.