Şeref Oğuz: Cumhuriyete sahip çıkmak

Bizi bugünümüze taşıyan ve bize hem bağımsız bir vatan hem de laik, demokrat bir ülke sunan cumhuriyetimiz, 100 yaşını doldurdu. Artık ikinci yüzyılına girerken cumhuriyetin bize bahşettiği kazanımlarla yarınlara koşuyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle rahmetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.  

Gördüğüm odur ki Ankara, Cumhuriyetin 100’üncü yıl kutlamalarını, sanki İstanbul’a, kamu kesimi de özel sektöre devretmiş gibi… Bir bakıma kendi cumhuriyetinin coşkusunu yaşamayanların kutlama programları yaptığı bir ortamdaymışız gibi… Cumhuriyet Resepsiyonu bile iptal ediliyor.

COŞKU SOKAKLARDA SEL OLUP AKTI

Dün İstanbul’da inanılmaz insan seli vardı. Ellerimizde bayraklar ve Atatürk posterleriyle yürüdük. Cumhuriyetin marşlarını söyledik, bayrak salladık, birbirimizi kutladık, sık sık “yaşasın Cumhuriyet” dedik. Coşkuyu görünce: yönetim geçiştirse de halk; cumhuriyetine sahip çıktı, coştu, gurur duydu.

Burada ilginç olan; cumhuriyetin var ettiği kurumların bazılarının cumhuriyete pek sahip çıkmadıklarıdır. İş Bankası’nın uluslararası sempozyumla haftalar önce başlattığı kutlama, diğer özel sektör temsilcilerine yansıdı, balolargecelertoplantısöyleşi ve konferanslar bir birini izledi, durdu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Prof. Dr. Firuz Demir Yaşamış: İklim kanunu taslağı: Çevre mi, piyasa mı?

İklim değişikliği, yalnızca çevresel değil, toplumsal ve ekonomik sistemleri...

Yozgat’ta bin traktör konvoy yaptı, halk meydanı doldurdu

CHP, Yozgat'ta binlerce yurttaşın katıldığı miting düzenledi. Çiftçiler, miting...

İbrahim Yumaklı tek tek açıkladı: İşte zirai dondan en çok etkilenen ürünler!

Nisan ayında çiftçiler zirai don felaketi ile sarsıldı. Tarım...

TZOB Başkanı Bayraktar: Çiftçimize nakit bugünlerde lazım

TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, yaşanan zirai dona ilişkin "Bankaların...