Şanlıurfa’da ilk kez ekildi! Çiftçinin yüzünü güldürdü

Şanlıurfa’da ilk kez ekilen ürün çiftçinin yüzünü güldürdü.

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde ilk kez ekilen turşuluk kornişon ve biber, üreticisinin yüzünü güldürdü. Hasadı yapılan ürün, bölgede tarım işçisinin istihdamına katkı sağladı.

Hilvan’da alternatif ürün olarak pamuğun yerine turşuluk kornişon ile biber yetiştiriliyor. Bölge çiftçisi Resul Bebe tarafından geçtiğimiz yıl 400 dönüm arazi üzerinde yapılan deneme sonrası alınan başarılı sonuç ile bu yıl ekim alanı daha da genişletildi. Ege ve Trakya Bölgesinde yetişen kornişon ve turşuluk biberin Şanlıurfa’da da çok düşük maliyetle yetiştirildiğini belirten çiftçi Resul Bebe, hem bölge ekonomisine hem de istihdama katkı sunmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Mart ve Nisan ayında ekimine başlanılan turşuluk biber ve kornişon salatalık, yüksek verimi dolayısıyla 12’nci aya kadar hasat edilebiliyor. Yaklaşık 150 tarım işçisinin, başka ile gitmeden kendi memleketinde çalışma imkanı bulduğunu aktaran çiftçi Resul Bebe, ekim alanın genişletilmesi için bölge çiftçisine ücretsiz danışmanlık yapmaya hazır olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Hububat fiyatında sanayici memnun, üretici şikayetçi

TMO, hububat alım fiyatını ton başına makarnalık ve ekmeklik...

Ali Ekber Yıldırım: Buğday fiyatı ve kafa karıştıran destekleme hesabı

Buğday fiyatı açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, Toprak Mahsulleri...

İktidar buğdayda düşük rakamı sessiz sedasız ‘basın açıklaması’ ile duyurdu: Çiftçiye yine hüsran

Mustafa Çakır İktidar, çiftçinin beklentisini karşılamayan buğday alım fiyatını sessiz...

Gıda denetimleri artık vatandaşın cebinde! Yeni dönem 28 Temmuz’da başlıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşların gıda işletmelerine...