Sahte içki can almaya devam ediyor: Ankara’da ölü sayısı yükseldi

Ankara merkezli 7 ilde son 3 ayda sahte içki imalat ve satışına yönelik 56 operasyon düzenlendi, 155 şüpheli gözaltına alındı, 35’i tutuklandı. Ölü sayısı ise 65’e yükseldi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahte içki üreticileri ve satıcılarına yönelik çalışma başlattı.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmada ekipler, Ankara merkezli Konya, Düzce, Eskişehir, Niğde, İzmir ve İstanbul olmak üzere 7 ilde 56 operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda 155 şüpheli gözaltına alınırken, 35 kişi tutuklandı, 37 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca operasyonlarda toplam piyasa değeri yaklaşık 150 milyon lira olduğu değerlendirilen 19 bin 935 şişe satışa ve kullanıma hazır halde sahte içki, 7 etil alkol damıtma kazanı, toplam 240 ton sahte içki yapımında kullanılan etil ve metil alkol, 7 bin 63 sahte içki yapımında kullanılan materyal ele geçirildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Çukurova’da don tarla bahçe ve seralarda ciddi hasar verdi

Türkiye'yi etkisi altına alan Altay soğukları, Adana' Mersin ve...

3 milyar 218 milyon tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 3 milyar 218 milyon...

Et ithalatı ayağında neler oluyor? Karkas et ithalatı yavaşladı kasaplık hayvan ithalatı hızlandı!

Son haftalarda kesim hane fiyatlarında hareketli günler yaşanıyor. Canlı...

İftar menülerinin fiyatı belli oldu

Ramazan ayına sayılı günler kala kumanya ve iftar menülerinin...