Rusya’dan tahıl ihracatında tarihi zirve: 72 milyon ton ile rekor kırıldı

Rusya, 2024 yılında tahıl ihracatında rekor kırarak 72 milyon tona ulaştı. 2023 yılında 68,6 milyon ton olarak gerçekleşen ihracat, bir yılda önemli bir artış gösterdi. Rusagrotrans, 2030 yılına kadar tahıl ihracatının 75 milyon tonu aşarak 17 milyar dolarlık bir pazar oluşturacağını öngörüyor. Tahıl ihracatında buğdayın %80, mısırın %10 ve arpanın %9 paya sahip olacağı tahmin ediliyor.

Rusya, 2024 yılında tahıl ihracatında rekor seviyeye ulaşarak 72 milyon tonluk bir ihracat hacmi yakaladı. Rusya Tarımsal İhracatı Geliştirme Merkezi Agroexport, 2023’te 68,6 milyon ton olan tahıl ihracatının bir yıl içinde önemli bir artış gösterdiğini duyurdu.

2030 yılı için 75 milyon ton tahıl ihracatı hedefleniyor

Rusya’nın tahıl ihracatındaki yükselişin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi bekleniyor. Tarımsal lojistik şirketi Rusagrotrans, 2030 yılına kadar Rusya’nın tahıl ihracatının 75 milyon tonu aşarak toplam 17 milyar dolar değerine ulaşabileceğini öngörüyor.

Şirketin tahminlerine göre buğday, tahıl ihracatındaki en büyük payı alarak toplam değerin yüzde 80’ini oluşturacak. Mısır, yüzde 10’luk pay ile ikinci sırada yer alacak. Arpa ise yüzde 9’luk pay ile üçüncü sırada olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Yozgatlı çiftçi CHP mitinginde konuştu: Turpunan, şalgamınan devlet idare edilmez

CHP'nin Yozgat mitinginde vatandaşlara seslenen ve İmamoğlu protestolarına katıldığı...

Murat Sabuncu: Turpunan şalgamınan ‘organik halk muhalefeti’ büyürken Yozgat çok önemli mesaj verdi

İşin adını halk verirse o unutulmaz; çünkü ezberden, kitaptan...

Çiftçiye destek yarım kaldı

Zirai donda destek verilecek ürün sayısı da miktarı da...

İşte Batı Akdeniz’in ihracat şampiyonu

Batı Akdeniz'in ilk çeyrekteki ihracat şampiyonu "biber" oldu. Örtü altı...