Pazar fiyatları yurttaşı isyan ettirdi: Geçinemiyoruz

Edirne’de pazarda patates ve soğanın fiyatı 15 liraya kadar çıktı. Pazarda alışveriş yapan Aziz Özdil, “Emekliyiz. Eskiden daha ucuzdu, alım gücümüz daha fazlaydı fakat şimdi azar azar almaya çalışıyoruz” dedi.

Edirne’de pazarda iri boy patates ve soğanın satış fiyatının 15 liraya kadar yükselmesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Pazarcı esnafı Dindar Celapler, her hafta fiyatların değiştiğini belirterek, “Bir haftadır yükselttiler fiyatları. Bizler halden alıp satıyoruz. Fiyatlar hep yükseliyor. Yarın öbür gün alacağımız fiyatlar hiç belli değil. Vatandaş azar azar bütçesine göre alıyor. Geçen hafta 12 buçuk liraydı. Bu hafta 15 liraya çıktı. Haftaya ne olacağı hiç belli değil, daha da yükselecek diye söylüyorlar” dedi.

“ESKİDEN ALIM GÜCÜMÜZ FAZLAYDI”

Yurttaş Aziz Özdil, alım gücünün düştüğünü ifade ederek “Fiyatlar çok pahalı. Düşündüğümüzün üstünde fiyatlar. Emekliyiz, azar azar almaya çalışıyoruz. Eskiden daha ucuzdu, alım gücümüz daha fazlaydı. Fakat şimdi azar azar almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GEÇİNEMİYORUZ”

Yurttaş Sabriye Fidan da “Çok pahalı her şey. Alamıyoruz. 12 buçuğa da 10’a da vardı. Aldım ne yapayım. Geçinemiyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ramazan ayının vazgeçilmezlerine zam geldi

Ramazan ayına sayılı günler kala gıda ve iftar menüsü...

‘Sahte içki’ kabusunuz olmasın: Özgür Aybaş’tan ’14 Şubat’ uyarısı

Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş, 14 Şubat...

Keçi Sütünden, Zenginleştirilmiş Probiyotik Yoğurt Üretilecek

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü Dr. Öğretim...

Antalya Havalimanı’nda 11,5 kilo virüslü domates tohumu ele geçirildi

Antalya Havalimanı'nda ele geçirilen 11 kilo 500 gram benekli...