İsmail Uğural: Tarım ve Orman Şurası’nın ardından

4’ÜNCÜ Tarım ve Orman Şurası 28-30 Nisan’da Ankara’da düzenlendi. Hazırlıkları ocak ayı başlayan şura çalışmaları böylece tamamlanmış oldu. Daha önce 2019’da yapılana göre bu defa çok daha geniş kapsamlı ve sonuç odaklı bir düzenleme olduğu izlenimini aldım. Bir önceki şurada da görev almıştım. Uluslararası İlişkiler Komisyonu’nda etkin çalışmalar yapmıştık. Bu şurada yine benzer bir komisyonda yer aldım. Yanı sıra çok yeni bir gelişme olarak, Tarımsal Diplomasi Grubu Başkanlığı’nı üstlendim. Bir sonraki yazımda bu grubun misyon ve vizyonunu geniş ölçüde ele almak istiyorum.

ÇÖZÜM ODAKLI GRUPLAR
Tekrar şuraya dönersek, toplam olarak Türkiye’nin dört bir köşesinden bin 600 sektör temsilcisi, akademisyen, özel sektör yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla bürokratların da yer aldığı devasa bir organizasyondan söz ediyorum. Amaç belliydi: Türkiye’de tarım, gıda ve ormancılık sektörlerinin yeni yol haritasını belirlemek ve bu hazırlığı da çok geniş bir sektörel bir katılımla gerçekleştirmek.
Sonuç itibariyle, 371 hedef ve 2 bin 678 strateji üzerinde mutabakata varılmış oldu. Kişisel görüşüm, bu rakamlar biraz fazla. Söz gelimi şuranın başında çalışma gruplarının sayıları daha az tespit edilmeliydi, Böylece birbiriyle çakışan ve örtüşen konu başlıkları sayısı çok daha az olurdu. Ancak bu husus öyle sonucu etkileyen bir özellik taşımıyordu, bunu da belirtmek isterim.

SIRA UYGULAMADA
Ocaktan bu yana bin 600 kişi yüzlerce yüz yüze ve online toplantı yaptı. Tematik atölye çalışmalarında gerçekten çok yararlı bilgilendirmeler ve görüş alışverişi oldu. Herkeste aynı duygu ve düşünceler, aynı samimiyet vardı. Türkiye’mizin tarım, gıda ve ormancılık sektörlerinde çok ciddi yapısal ve konjonktürel sorunlar bulunuyor. Bunları hep biliyoruz, peki önümüzdeki süreçte, önümüzdeki yıllarda ne yapalım, nasıl yapalım ve hangi yöntemlerle yapalım? Asıl konu bu işte…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

“Sigortalı alanların yüzde 50’sinde zirai don teminatı yok”

Dijitalleşme ile müşteri memnuniyetini odağına alan Bereket Sigorta Grubu...

ŞOK Marketler’in satış geliri 54 milyar liraya çıktı

ŞOK Marketler, 2025'in ilk çeyreğinde net satış gelirlerini geçen...

Kahve tüketimi arttı, ithalat rekora koşuyor

Türkiye’de artan tüketimle kahve ithalatı rekora koşuyor. Bu yılın...

Buğday kayıpları yağışlarla telafi edecek

Bu yıl buğday üretiminde iklim koşulları nedeniyle beklenen düşüş...