Hasat dönemi sona erdi! Bolu’nun sarı patatesi kilosu 20 liradan satılıyor

Patates diyarı olarak bilinen Bolu’da Eylül ayında topraktan çıkarılan patatesler tezgahlardaki yerini aldı. Bolu’nun sarı patatesi 20 liradan satışa sunuldu. Esnaf, kışın fiyatların daha da artacağını söyledi.

Patates deyince akla ilk gelen şehirlerden biri olan Bolu’da patates hasat dönemi sona erdi. Çiftçilerin ürettiği Bolu’nun sarı patatesi tezgahlarda yerini aldı. İhsaniye Mahallesi’nde her pazartesi günü kurulan pazar alanında satışa sunulan patates rağbet gördü. Bolu’nun sarı patatesi 20 liradan satışa sunuldu.

Hasat dönemi sona erdi! Sarı patates kilosu 20 liradan satılıyor

“KIŞIN DAHA DA ARTAR”

Patates fiyatının 16 lira ile 20 lira arasında olduğunu belirten pazarcı esnafı İsmail Metin, “Patates 16 liraya da var ama Bolu‘nun sarı patatesi 20 lira. Bolu dışından gelen 16 lira. Talep şu anda normal. Kışın daha da fiyatının artacağını söylüyorlar” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Mutlu Doğru SSK yönetim kurulu üyesi Bayraktar’dan ne istedi ?

Zirai donun büyük zarara yol açtığı Çukurova'da üreticiler zorlu...

Meteoroloji’den sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahminlere göre, yurt genelinin çok...

TZOB Başkanı Uyardı ! Geleceğimiz tehlike altında

Bayraktar, yaptığı görüntülü basın açıklamasında, Türkiye’deki çiftçilerin yaş ortalamasının 2024...

Tarihi kuraklık, gıda fiyatlarını tehdit ediyor

Uzmanlar tarafından “yıkıcı” olarak nitelendirilen kuraklık mısır, kahve, kakao...