Doğuş Çay verimini organik gübreyle yüzde 56 artırdı

Bu yıl 250 bin ton çay üretimi yapan Doğuş Çay, TEMA Vakfı iş birliğiyle gerçekleştirdiği ‘Her dem toprak için’ projesi kapsamında toprağın ihtiyacı olan kireci üretime dahil ederek, organik gübre kullanarak eski bahçelerde yüzde 56, yeni bahçelerde ise yüzde 30 verimlilik elde etmişti.

Verimliliği artıran marka, Energy, Detox ve Collagen fonksiyonel çaylarının tanıtımını gerçekleştirdi. Projeye ilişkin konuşan Doğuş Çay Yönetim Kurulu Üyesi Harika Karakan Batallı. “Her Dem Toprak İçin’ projesi, Rize’nin doğal zenginliği ve en önemli geçim kaynağı olan çayın en iyi şartlarda yetiştirilmesi, aynı lezzet ve kalitede üretilebilmesi için eğitim ve farkındalık çalışmalarını kapsıyor” dedi.

Projeye ilişkin bilgi veren TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, projeyle sürdürülebilir çay tarımının temelini oluşturan toprak sağlığının korunmasını ve iyileştirilmesini hedeflediklerini belirterek, “Topraklardaki yoğun kimyasal gübre kullanımına bağlı asitleşmenin ideal değerlere gelmesi için tarım kireci kullandık.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Zirai dondan etkilenen 9 milyon dekarı nasıl inceleyecekler: Zarar çok, ekspertiz yok

Mustafa Çakır Türkiye’de Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı 2.3 milyon...

Satılmayan kurbanlıkları Et ve Süt Kurumu alacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kurban Bayramı nedeniyle...

Kriz tarım makineleri sektörünü de vurdu: Traktör üretimi yüzde 37, ihracat yüzde 22 düştü!

CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş tarım makineleri makineleri sektörünün...

Silifke’den Orta Doğu’ya: İhracat rüzgârı karadutla esti

Mersin'in Silifke ilçesinde hasadı süren karadut hem iç piyasada...