Didem Eryar Ünlü: “Doğaya bir bilet” lütfen!

Sürdürülebilirlik anlayışını, sanat ve edebiyat odaklı projelerle güçlendirmeyi sürdüren TEMSA, hayata geçirdiği ikinci kitap projesi “Doğaya Bir Bilet” ile daha güzel bir dünyanın kapılarını aralayacak öyküleri gençlerle buluşturmayı hedefliyor.

“Dünya bir günde değişmezdi, hatta tamamen değişmeyebilirdi de ama çocuklar bir yerden başladıkları ve ailelerinin de desteğini aldıkları için çok mutlu olmuşlardı” diyor Aslı Tohumcu…

“Orayı bulacaksın biliyorum. Ben sana inanıyorum. Büyüyünce beni de yanına alır mısın? diye soruyor Ece Erdoğuş Levi…

Bu satırlar Temsa’nın ortaöğretim ve lise çağındaki gençlere yönelik hazırlanan ikinci kitabı “Doğaya Bir Bilet”ten alıntı.

2023 yılının başında, “Türk insanı için sadece bir otobüs üreticisi değil, bir yol arkadaşıyız” diyerek “Otobüsün Penceresinden” isimli kitabıyla edebiyat projelerini destekleme yolunda bir ilk adım atan Temsa, ikinci kitabı “Doğaya Bir Bilet” ile gençlerde sürdürülebilirliğin farklı unsurlarına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Editörlüğünü Sibel Oral’ın üstlendiği ve Marsık Yayıncılık iş birliğiyle hayata geçirilen “Doğaya Bir Bilet”, Türk edebiyatının 13 usta yazarının sürdürülebilirlik odaklı öykülerinden oluşuyor. Ahmet Büke, Aslı Tohumcu, Ayşe Sarısayın, Barış İnce, Bedia Ceylan Güzelce, Burcu Aktaş, Ece Erdoğuş Levi, Gülşah Elikbank, Melisa Kesmez, Özge Lokmanhekim, Sima Özkan, Sunay Akın ve Yalvaç Ural’ın imzalarını taşıyan öyküler, daha güzel bir dünyanın kapılarını aralamayı amaçlıyor.

İlk kitapta olduğu gibi ikinci kitabın satışından sağlanacak gelir de, TEMSA Hayal Ortakları Derneği tarafından gerçekleştirilecek sosyal projeler için kullanılacak.

TEMSA çalışanlarının gönüllülük esasına göre desteklediği bir sosyal sorumluluk projesi olan “Hayal Ortakları”, 2014’te TEMSA çalışanlarının, oluşturduğu fon aracılığıyla köy okullarına destek olmasıyla başladı. Gönüllü TEMSA’lıların destekleriyle faaliyetlerine devam eden TEMSA Hayal Ortakları projesi, geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla kısa zamanda dernek haline dönüştü. TEMSA Hayal Ortakları Derneği olarak faaliyetlerine devam eden proje, kurulduğu günden bu yana okulların fiziki şartlarının iyileştirilmesi, kitap ve kırtasiye desteği, eğitime yardımcı donanım ve malzemelerin alınması gibi 100’e yakın etkinliği hayata geçirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Marmarabirlik’in 354 milyon liralık ödemesi yarın yapılacak

Ürün alımlarına Ekim ayında başlayan Marmarabirlik, yarın 354 milyon...

Milleti zehirleyen nişasta bazlı şeker (NBŞ) firmaları halktan gizleniyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, ürettiği nişasta bazlı şekerleri kanunlara...

The Telegraph yazdı: Kilo vermek için en iyi 10 yiyecek

Kilo vermek söz konusu olduğunda uzmanlar, yiyemediğiniz şeylere odaklanmak...

757 milyon insan yetersiz besleniyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) raporuna göre,...