Tarım ve Orman Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi” kapsamında, 2025 yılı başvuruları başladı.
Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi, boş veya nadasa bırakılan ya da atıl durumda bulunan arazilerin tarımsal üretime kazandırılmasını amaçlanıyor. Proje çerçevesinde, nohut, yağlık ayçiçeği, kuru fasulye, taze fasulye, taze barbunya, susam ve sorgum gibi ürünler için üretim yapmak isteyen çiftçilere yüzde 75 hibeli sertifikalı tohum desteği sağlanacak.
TAKE Projesi’nin toplam bütçesi 8,4 milyon TL
TAKE Projesi’nin toplam bütçesi 8,4 milyon TL olup, projelerin yüzde 75’inin Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edileceği belirtildi. Projeden yararlanmak isteyen çiftçiler, 21 Mart 2025 tarihine kadar İlçe Müdürlükleri’ne başvuruda bulunabilecek. Proje kapsamında, fasulye, barbunya, susam, nohut, yağlık ayçiçeği, sorgum ve sudan otu tohumları destek verilecek.