CHP’li Hasan Öztürkmen, Bayraktar’ın İstifasını İstedi

CHP’li Hasan Öztürkmen, Bayraktar’ın 22 seneden bu yana Ak Parti iktidarını desteklediğini iddia etti.

TBMM Genel Kurul’u haftalık çalışmalarını tamamlamadan, açıklanan “Buğday Fiyatları”nı tartıştı.

Muhalefet milletvekilleri, buğday fiyatlarının Perşembe gecesi saat 21.30’da açıklanmasına tepki gösterdi

Yapılan konuşmalarda, meclisin son günü gece yarısına yakın saatlerde açıklanan buğday fiyatlarını yeteri kadar tartışılamayacağı vurgulandı ve buğday fiyatlarının, “bir haksızlık” ve “emek hırsızlığı” olduğu anlatıldı.

Bu arada CHP’li Hasan Öztürkmen ’in, Ak Parti İktidarını 22 yıldan bu yana “destekleyen”, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar’ı istifaya davet etmesi, CHP’li milletvekilleri tarafından alkış aldı.

Hasan Öztürkmen, “Yirmi iki seneden bu yana Ak Parti iktidarını destekleyen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı, Çiftçileri temsil ettiğini iddia eden Sayın Şemsi Bayraktar’ı istifaya davet ediyorum. Üreticiyi temsil ediyorsa köylüyü temsil ediyorsa istifa etmeli.”

CHP Gaziantep milletvekili Öztürkmen, iktidarın açıkladığı buğday fiyatının, 10 lira 87 kuruş olan buğday maliyetini bile karşılamadığını vurguladı.

“Vatandaş kasabın önünden geçemiyor”

Öztürkmen ‘in konuşması Ak Parti’lileri sinirlendirdi.

Atılan laflara aldırmadan konuşmasını sürdüren Öztürkmen, Ak Parti iktidarının, “yerli üreticiyi bitirdiğini, Türk tarımını bitirmeye de ant içtiğini ve yemin ettiğini” iddia etti:

“Ak Parti iktidarı döneminde, Et ve Süt Kurumu güya tüketiciye, fakir fukaraya, dar gelirliye, memura, emekliye ucuz et yedirmek bahanesiyle et ithalatına başladı.

Et ve Süt Kurumunun kilosu 4 dolara yani 128 liraya ithal ettiği canlı hayvanlar soframıza en ucuz hâliyle 600 TL’ye geliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

SODER eylem planı hazırlığındaydı.Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını...

Bakanlık ifşa etti: Sucuk ve köfte yapımında sakatat, kebap yapımında kanatlı eti kullanmışlar!

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler kapsamında taklit ve...

Mine Ataman “Türkiye’de Tarım Ölmüyor Ama Çok Sıkıntısı Var!”

https://youtu.be/n39UumpX_s4?feature=shared 196Sekiz’den Dinle serisinin yeni bölümünde konuğumuz tarım yazarı Mine...

Manavgat gastronomiyle turizmi 12 aya yayacak

Akdeniz’de en çok tercih edilen tatil destinasyonlarından Manavgat, gastronomiyle...