Çarşı pazar ateş pahası

Günden güne artan hayat pahalılığı pazaryerlerine de yansıyor. Pazarlarda yurttaş 1500 liranın altına çantasını dolduramıyor, pazarcı ürünlerini satamıyor.

Artan enflasyon ve hayat pahalılığı pazaryerlerine de yansıdı. Kış sebzelerinin tezgahlarda yerini almalarıyla beraber zamlar da gelmeye başladı.

BirGün, İzmir’in Konak ilçesinde, Hatay semt pazarında yurttaşlar ve esnafla konuştu. Yurttaşın da esnafın da pahalılıktan yakındığı pazarda sebze ve meyve fiyatları cep yakıyor. Meyve ve sebzeye gelen fahiş zamlardan sonra pazar esnafı da yurttaş da günü geçirmekte zorlanıyor. Hem mevsim değişikliğinden hem de maliyetlerin artışından dolayı fiyat artıran esnaf, ürününün elde kalmasından şikâyetçi.

Kışa girerken fiyatların daha da artacağını vurgulayan pazarcı Hasan Güleç, “Biber 100 liraya kadar çıkacak. Almadan gidiyor insanlar. Alan da 4-5 tane. Haftalık alışveriş için peyniri, eti dahil etmeden hesap yapsak, 1500 lira yetmez şu an” diye konuştu.

‘ALSAM DA SATAMAM’

Öte yandan pazarda artık karnabahar satılmıyor. Halde karnabaharın kilosunun 50 liraya yükseldiğini dile getiren Hasan Akın, “Ufak bir karnabahar bile 60-70 lirayı geçiyor. Satıyordum ben geçen haftaya kadar. 10 gündür satmıyorum, bir süre de satmayacağım. Bu fiyatlara satamam, satsam da kâr edemem” dedi.

Maliyetlere zam geldikçe esnafın da fiyat artırmak zorunda kaldığını vurgulayan Şemsi Demir ise, “Sebzeler daha da pahalanacak, yurttaş da şikâyetçi ama ne yapsın? Artık meyveyi, sebzeyi parası olan yiyor” ifadelerini kullandı. Artık akşamları daha uygun fiyata meyve, sebze almak için gelenlerin kalmadığını aktaran Demir, “Akşamcılar diye bir şey kalmadı artık. Uygun fiyat diye bir şey yok, esnaf fiyat düşüremiyor” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz


Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Bakan Yumaklı açıkladı: Üreticiye 7,3 milyar lira hasar tazminatı ödendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Prim bedeli yüzde...

Restoranlar tarihinin en kara senesini yaşıyor

Menü fiyatları haftalık değişiyor restoranlar iş yapamaz hale geldi. Pandemi...

Ali Ekber Yıldırım: Türkiye, mısır ithalatına doymuyor

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Temmuz 2025’e...

Mısır ithalatında tarife kontenjanı kararı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Temmuz 2025'e...