Bornova’nın kınalı bamyası coğrafi işaret belgesi aldı

zmir’in Bornova ilçesine özgü kınalı bamyaya, Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı.

Bornova Belediyesi’nin yazılı açıklamasına göre, ürünün “Bornova kınalı bamyası” ismiyle tescil edilmesi için haziranda yapılan Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün başvurusu sonuçlandı.

Bornova kınalı bamyasına, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın değerlendirmesinin ardından Türk Patent ve Marka Kurumunca Coğrafi İşaret Tescil Belgesi verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Coğrafi İşaret Tescil Belgesi ile bir yandan hem üreticileri hem de tüketicileri korumayı amaçlayıp diğer yandan da Bornova’ya özgü marka ürünlerle tarımsal ürün piyasasını hareketlendirmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.dunya.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Buğday alım fiyatı açıklanmadı piyasada fiyatlar düşmeye başladı! 29 Mayıs buğday, arpa, mısır fiyatı belli oldu!

Çiftçinin beklentisine rağmen TMO’nun 2023 yılı buğday alım fiyatlarını...

Meteoroloji’den 28 kent için “sarı” alarm!

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasına göre Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa,...

Şok’un Rekabet cezası yeniden yapılandırıldı

Şok Marketler'e Rekabet Kurulu tarafından verilen 384.4 milyon liralık...

Tarıma kim Bakan olacak? İşte Bakanlık kulislerinde ön plana çıkan isimler…

Seçimlerin ardından bütün bakanlıklarda olduğu gibi Tarım ve Orman...