Bankada yöneticiydi! O iş için istifa etti: Ciddi bir maaş alıyordum ama artık daha yüksek bir gelir elde ediyorum

Mersin’de uzun yıllar bir bankada yönetici olarak çalıştıktan sonra hobi olarak başladığı arıcılığı meslek haline getiren Barbaros Yeşilgün, “Bu kararı vermemde en büyük faktör öncelikle çocuklarıma doğal bal üretmekti” dedi.

Arıcılığa Yolculuk

Mersinli 36 yaşındaki Barbaros Yeşilgün, finans sektöründe uzun yıllar çalıştı. Bu süreçte evlenen ve iki çocuk sahibi olan Yeşilgün, bir yandan bankada yönetici olarak çalışırken, diğer yandan da doğal yaşam arayışına girdi. Hafta sonları hobi olarak arıcılık yapan Yeşilgün, bir süre daha devam ettiği “beyaz yakalı” olarak nitelendirilen işinden ayrılarak arıcılık yapmaya başladı.

Kovanlarla Başlayan Serüven

Mezitli ilçesine bağlı Kuyuluk mevkiinde arıcılık yapan Yeşilgün, şu anda 250 kovanla Toros Dağları’nda bal üretimi yapıyor. Yaklaşık 9 yıldır arıcılıkla uğraşan Yeşilgün, Mersin’de birçok arıcılık işletmesinin bulunduğunu ifade ediyor. Bunların büyük bir bölümü gezgin arıcılar olarak faaliyet gösteriyor. Yeşilgün, “Biz de bu gezgin arıcılardan biriyiz. Bu kararı vermemde en büyük faktör öncelikle çocuklarıma doğal bal üretmekti. 3-5 kovanla başladığımız bu serüveni kademeli olarak 40-50 kovan derken 250 kovana kadar yükselttik” diyor.

A W187374 06

İşletme Büyüdü, Gelir Arttı

Yeşilgün, bankada yönetici pozisyonunda çalıştığı dönemde ciddi bir maaş aldığını belirtiyor. Ayrılık kararı aldıktan sonra maaş anlamında ilk etapta panik yaşadığını anlatan Yeşilgün, “Çünkü arıcılık sektöründe bir sene boyunca mücadele edip bir kere hasat edebiliyorsunuz. Senede bir defa gelir sağlıyorsunuz. Bu sağladığınız gelirle de bir sene boyunca geçinmeniz gerekiyor. Aylık bir gelir elde eden biri olarak bu şekilde bir gelir türüne geçince ilk önce bir panik yaşadık ama sonrasında arılarımız bizi hiçbir şekilde eli boş göndermediği için dağlardan elde ettiğimiz gelirle ciddi anlamda işletmemizi de büyüttük, gelirimiz de bizlere yeter oldu” diyor.

A W187374 04

Doğal Hayatta Yaşamak

Arıcılığın bazı yıllar verimli, bazı yıllar ise daha az verimli bir sektör olduğunu vurgulayan Yeşilgün, bu nedenle “ak akçe kara gün içindir” düşüncesiyle yaşamanın gerektiğine işaret ediyor. Yeşilgün, arıcılığa başladıktan sonra hayatında yaşanan değişimden de bahsediyor: “Önce şehrin kalabalık trafiğinden, gürültüsünden, egzoz gazlarından, kirliliğinden uzak kalmak olağanüstü bir duygu. Her sabah barakamın önünde çiçeklerin arasında, arılarımın sesleriyle uyanıyorum. En önemlisi sağlıklı bir hayat sürüyorum, temiz havadayım. Sürekli yaylalarda temiz, doğal sular içiyoruz,  doğal besleniyoruz. Ve en büyük karımız aslında bizim mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşamamız. Yani maddiyat bizim işte ikinci planda. Yapmış olduğumuz bu işte en büyük avantajımız doğal hayatta yaşamamızdır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Arıcılık Haritası'nın...

ÇAYKUR’un 2023 Faaliyet Raporu yayımlandı: Kâr küçük, borç büyük!

Mustafa Çakır Türkiye Çay İşletmeleri Kurumu (Çaykur) geçen yıl 69.2...

Elazığ’da 100 bin TL’ye çalışacak eleman bulamıyorlar

Elazığ'da 100 bin lira maaş ile çalışacak çoban bulunamıyor....

1 Mayıs ve çocuk işçiliği

Dünya çapında her 10 çocuktan birinin çocuk işçiliği yaptığını...