Antalya Toptancı Hali’nde komisyonculuk yapan ve yüzlerce dönümlük serada üretim yapan Antalya’nın dev tarım firması, yaşadığı ekonomik sıkıntıdan kurtulamayarak konkordato ilan etti. 3 aylık konkordato alan firma, bu süreçte kimseye ödeme yapmayacak. Konkordato süresinin 6 aya çıkması beklenirken, firma bu süreçte kimseye ödeme yapmayacak.
Antalya Toptancı Hali’nde birden fazla komisyoncu dükkanı olan ve piyasa ile bankalara olan borcu nedeni ile ekonomik çıkmaza giren dev tarım firması, korkordato ilan etti. Çok sayıda komisyoncuya, gübre, ilaç ve fide bayisine borcu olduğu iddia edilen ve toplam borcunun 5 Milyar liranın üzerinde olduğu konuşulan firmanın aldığı konkordato kararı, alacaklıları çaresiz bıraktı.
OCAK 2027’YE KADAR UZAMA İHTİMALİ VAR
Borçlarını ödemekte zorlanan borçluların, alacaklılarıyla anlaşarak borçlarını yapılandırdığı hukuki bir süreç olarak bilinen 3 aylık konkordato süreci, Ekim ayında sona erecek. Bugüne kadar alınan konkordato ilanlarında, birçok firmaya 3 ay daha ek süre tanınmıştı. Söz konusu Antalya firmasının da bu yola başvurması halinde, süreç 6 aya çıkacak ve Ocak 2027’ye kadar uzayacak. Bu süreçte kimseye ödeme yapılmayacak.
3 AYLIK KONKORDATO SÜRECİNDE ÖDEME YAPMAYACAK
Firmanın başvurusunu görüşen Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato kararı alarak 3 aylık geçici mühlet kararı verilmesini kararlaştırdı. Bu karara göre; tarım firması konkordato sürecinin işleyeceği 3 ay boyunca kimseye ödeme yapmayacak ve alacaklılar hak talebinde bulunamayacak. 3 aylık sürecin ardından, konkordato süresinin 3 ay daha uzatılarak 6 aya çıkması söz konusu olabilecek.







