Adana, Su Ürünleri Sektöründe Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Adana’da su ürünleri sektörünün geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Denizde Kafes Balıkçılığı Projesi, üretimi 10 kat artırmayı hedefliyor. Karataş ve Yumurtalık ilçeleri arasında başlayan proje, sektöre yeni bir kulvar kazandırıyor.

Adana, su ürünleri sektöründe önemli bir projeyi hayata geçirdi. Denizde kafes balıkçılığına yönelik olarak başlatılan proje, Adana’nın Karataş ve Yumurtalık ilçeleri arasında kıyıdan 7 mil açıkta (12 km) gerçekleştiriliyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan bu proje, deniz balıkçılığını artırarak sektöre yeni bir kulvar kazandırmayı amaçlıyor.

Yumurtalık ve Karataş ilçeleri arasında yılda 29 bin 500 ton kapasiteli su ürünleri yetiştiricilik bölgesi için 2021 yılından itibaren yer tahsisine başlandı. Proje kapsamında, denizde kafes balıkçılığı yapacak olan 24 müteşebbise yer tahsisi gerçekleştirildi. Bu yılın başında, Sürsan Su Ürünleri firması, ilk etapta 3 bin ton levrek yetiştirmek üzere açık denizde kafes balıkçılığını başlattı. Yılda 11 bin 500 ton kapasiteye sahip olan tesis, 2,5-3 gram büyüklüğündeki levrek yavrularını kafeslere bırakarak üretime başladı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana’daki tarımsal faaliyetlerin sadece bereketli topraklarla sınırlı olmadığını belirtti. İç sularda baraj göletlerinde yetiştiricilik yapıldığını, dalyan ve açık denizlerde ise avcılığın yapıldığını vurgulayan Kökçüoğlu, bu yeni projeyle su ürünleri üretimini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Millet ucuz et kuyruğunda ESK kâr ediyor

Sofrasına et koyamayan vatandaş, ucuz et alabilmek için saatlerce...

Üç haftada Avrupa’nın reddettiği ürünler: Buğday ekmeği, organik nohut unu, kahve…

AYŞEGÜL KASAP Son üç haftada Türkiye’den Avrupa’ya gönderilen 20 ürün...

Pazarda açlık havası var

Yurttaş ekonomik krizin gölgesinde çarşı, pazar alışverişinden uzak duruyor....

“Dünyada satılan balın yarısı sahte”

Taklit ve tağşişin en fazla olduğu ürünlerden biri olan...