ABD’nin Oklahoma eyaleti, gece saatlerinde etkili olan şiddetli hortumlarla sarsıldı. Çok sayıda evin yerle bir olduğu, araçların savrulduğu ve en az bir düzine kişinin yaralandığı bildirildi. Fırtına sistemi, Oklahoma’daki Vance Hava Kuvvetleri Üssü’nü de vururken, üs elektrik ve su tedarikindeki sorunlar nedeniyle süresiz olarak kapatıldı.
EVLER YERLE BİR OLDU
ABD Ulusal Hava Servisi, Kansas sınırına yakın Braman kasabasının yerel saatle 19.30 sıralarında hortumdan etkilendiğini doğruladı. Oklahoma genelinde etkili olan şiddetli hava koşulları, bazı bölgelerde evleri tamamen yıktı, araçları savurdu ve altyapıda hasara neden oldu.
Yetkililer tarafından paylaşılan görüntülerde, bazı evlerin tamamen enkaza dönüştüğü, hemen yanındaki bazı yapıların ise neredeyse hasarsız kaldığı görüldü. Bu durum, hortumların dar ama yıkıcı etki alanını bir kez daha ortaya koydu.

SİSTEMLER DEVRE DIŞI
Bölge sakinlerinin bir kısmı, hortumlar yaklaşmadan önce zaten elektrik kesintisi yaşandığı için siren sistemlerinden yararlanamadı. Bu nedenle bazı yerleşimlerde halkın fırtınaya hazırlıksız yakalandığı bildirildi.







