Türk gıda firması, dünyada bir ilki başardı!

ETi, Japon Fabrika Bakım Enstitüsü tarafından verilen “Dünya Klasmanında Üretim” ödülünü alan dünyadaki ilk unlu mamuller ve çikolata şirketi oldu.

TPM olarak ifade edilen Toplam Üretken Yönetim; sıfır arıza, sıfır kusurlu ürün ve sıfır iş kazası hedefiyle tüm çalışanların katılımı ile sürekli iyileştirme (Kaizen) ve öğrenme felsefesi üzerine kurulmuş bir Japon yönetim sistemi olarak tanımlanıyor. TPM sistemini oluşturan ve şirketlerin TPM çalışmalarını dünya çapında denetleyerek belgelendiren Japan Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından verilen TPM ödül sistemi ise her seviyesi ortalama üç yıl süren beş seviyeden oluşan bir dizi değerlendirmeyi kapsıyor. Altı aylık denetimler sonucunda zorlu değerlendirme kriterlerine göre başarılı bulunan şirketler kademe kademe ilerleyerek en üst seviyeyi temsil eden Dünya Klasmanında Üretim (WCM) seviyesine ulaşıyor.

Dünya çapında bir ilk!

ETi, Eskişehir’de bulunan Kek Fabrikası’nda uyguladığı verimlilik yönetimi ile Japon Fabrika Bakım Enstitüsü (JIPM) tarafından verilen Toplam Üretken Yönetim (TPM – Total Productive Management) Ödülleri’nin en üst seviyesi olan “Dünya Klasmanında Üretim” (WCM-World Class Manufacturing) ödülüne layık görüldü.

Kek Fabrikası’yla unlu mamuller ve çikolata sektöründe dünya çapında bu prestijli ödülü almaya hak kazanan ilk şirket olma başarısını gösteren ETi, tüm fabrikalarında TPM sistemini uygulayarak, bugüne dek JIPM’den toplamda 22 ödül almayı başardı.

Kek Fabrikası’nın yanı sıra ETi’nin yurtdışındaki ilk üretim tesisi olan ve Romanya’da faaliyet gösteren ETi Craiova Fabrikası ilk TPM ödülü olan “1. Seviye TPM Mükemmellik Ödülü”nü kazandı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ETi Kraker Fabrikası ise “3. Seviye TPM Özel Ödülü”nün sahibi oldu.

Türk gıda firması, dünyada bir ilki başardı!

“Mükemmellik yolculuğumuzda önemli bir mihenk taşı”

Uzun yıllardır inançla ve kararlılıkla ilerledikleri mükemmellik yolculuklarında bu prestijli ödülün bir mihenk taşı olduğunu söyleyen ETi Türkiye CEO’su Ercan Öz, “ETi olarak, unlu mamuller ve çikolata sektöründe bu ödüle layık görülen dünyadaki ilk şirket olmak bizim için tarif edilemez bir mutluluk ve gurur kaynağı. Bu ödülün arkasında, yıllar boyunca azimle ve kararlılıkla gösterdiğimiz üstün gayretin yanı sıra bu sistemi iş yapış şekli haline getirerek bir şirket kültürü olarak benimseyen çalışanlarımız bulunuyor.” dedi.

“Ekosistemimizin olumlu yönde dönüşümüne öncülük ediyoruz”

Kek fabrikası ile 18, ETi olarak ise 22 yıldır Toplam Verimlilik Yönetimi’ni uyguladıklarını belirten Ercan Öz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her çalışanımızın yaptığı işte ‘nasıl daha iyisini yaparım’ (Kaizen) anlayışının benimsemesi ve bunu içselleştirmesiyle bir şirket kültürü haline getirdiğimiz TPM anlayışı sayesinde, tüm üretim süreçlerimizde verimliliğimizi artırmanın yanı sıra daha rekabet edebilir yenilikçi ürünlerimizle pazardaki payımızı da sürekli artırıyoruz. Her yıl yeni inovatif ürünlerle portföyümüzü genişletiyoruz.

Özellikle tedarikçilerimizle birlikte Kaizen’ler yaparak onların süreçlerinde de iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapıyoruz. Hem tedarikçilerimizin süreçlerinin verimliliğini artırıyoruz hem de kendilerinden tedarik ettiğimiz ham madde ve malzemelerin sürdürülebilirliğini sağlayarak kendi süreçlerimizi geliştiriyoruz. Aslında karşılıklı kazan-kazan sağlamış oluyoruz. Ayrıca elde ettiğimiz tecrübeleri konferans ve seminerler aracılığıyla üniversitelerle, TPM uygulayan veya uygulamaya başlayacak olan firmalarla da paylaşarak tüm ekosistemimizin dönüşümüne öncülük ediyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Ali Ekber Yıldırım: Zirai dondan zarar gören ürünler ve kriz yönetimi

İklim krizine bağlı olarak yaşanan felaketlerin sayısı ve etkisi...

Bakan Yumaklı: Sigortası olan çiftçiye ödeme hemen yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde etkili...

Uluslararası Tarım ve Finansman Uzmanı Oğuz: Zirai donun zararı 1,5 milyar doları geçmez

Geniş çapta yaşanan zirai don olayının makro ve mikro...

Soğuk havalar balıkçılara yaradı

Samsun’da Nisan ayında havaların soğuk gitmesi balıkçılara yaradı. Denizlerde balık...