Toyota Türkiye’nin iletişim danışmanı Message İletişim’in Kurucusu Taçnur Atasir Aydın, 20 gün önce Toyota Türkiye CEO’su, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Komite Başkanı Ali Haydar Bozkurt adına aradı:
- Bu yıl 13’üncü kez, “Nisan’da Adana’da” Yani, “13. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”na bekliyoruz.
Davete uydum, kalabalık bir grup meslektaşımla “Portakallı Lezzetler Yarışması”nı izledik, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adanalı sanatçılarla birlikte karnaval kortejine katıldık. 150 bini Adana dışından kente gidenler olmak üzere 1.5 milyon kişinin ekonomide ve siyasetteki sıkıntılı gündeme rağmen yaşadığı karnaval coşkusuna eşlik ettik.
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın geçen yıldan itibaren “Kültür Yolu Festivali” ile bütünleştirmesinin “Portakal Çiçeği Karnavalı”na katılımı ve ilgiyi artırdığını gördük. Nitekim, 5 Nisan 2025 sabahı Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, Adana Valisi Yavuz Selim Köşker ve Ali Haydar Bozkurt’un da katıldığı Adana Müze Kompleksi’nde gerçekleşen törenle, “Türkiye Kültür Yolu Festivali”nin 2025 takvimi Adana’dan başlatılmış oldu.
Ali Haydar Bozkurt başkanlığındaki komite, bu yıl “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” için “Dünya Çocukları” temasını benimsedi. Kortejin “kostümlü geçiş” bölümüne bu yıl Rusya, Ukrayna ve Japonya’dan da katılım sağlandı.
13 yıl önce “Portakal Çiçeği Karnavalı”nın hayata geçmesine öncülük eden Ali Haydar Bozkurt, Komite Başkanı olarak bu yıl da şu mesajı verdi:
- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, dostluk ve kardeşlik ortamını sağlamak adına çok önemli bir misyon üstlendi. Yine 100 binlerce insan bu güzel kentte buluştu ve Karnavalın tadını çıkardı.
Karnavalın yalnızca bir eğlence etkinliği olmadığını vurguladı:
- Aynı zamanda kültür ve sanat dünyamıza katkı sunan bir etkinliktir. Karnaval, halkımızındır. Geçen yıl kent ekonomisine etkisi 5 milyar lirayı bulmuştu. Karnavalımızın her yıl çok daha fazla yerli ve yabancı turisti Adana’ya çektiğini görüyoruz.
13 Nisan 2025’te sona erecek Karnaval ve Festivale bu yıl katılımın daha yüksek olduğunu kaydetti:
- Tam kapasiteyle hizmet veren oteller ile her tür konaklama tesisleri, kafe ve restoranlar, mağazalar, toptancılar, perakendeciler, bakkallar, marketler, kadın girişimciler, genç girişimciler ile birlikte her ölçekte esnafın rekor düzeyde gelir elde etmesini bekliyoruz.
“Nisan’da Adana’da” olmanın güzelliğinin altını bir kez daha çizdi:
- Sadece bir hafta değil Nisan ayının tamamında Adana’nın gezilmeye değer olduğunu anlatacağız. Bu da her açıdan kentimize ve bölgemize olumlu dönüşler sağlayacaktır.
Vali Yavuz Selim Köşger, Adana’yı “festivallerin ve karnavalların şehri” olarak tanımladı:
- Adana Kültür Yolu Festivali’nin 2’ncisi ile 13’üncü Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı eş zamanlı gerçekleşiyor. Adana’da 5 duyuya hitap eden etkinlik yaşanacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü, Türkiye Kültür Yolu Festivali Genel Direktörü Selim Terzi, 5 yıl önceye döndü:
- Türkiye Kültür Yolu Festivali 5 yıl önce başladı ve her yıl büyük ilgi görüyor. Festivaller kapsamında 7’den 70’e herkesin ilgisini çeken etkinlik dizisi gerçekleşiyor.
Ardından ekledi:
- Yaşayan mirasımızı, gelenek ve kültürümüzü çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmak için Kültür Yolu Festivali’ni büyük bir fırsat olarak görüyoruz.
Ali Haydar Bozkurt’un çocukluk ve gençlik yıllarına uzanan “portakal çiçeği” sevgisi, 13 yıl önce “Nisan’da Adana’da” sloganıyla adım adım “Uluslararası Karnaval”a dönüştü…
“Türkiye Kültür Yolu Festivali”nin Adana ayağı ile de bütünleşince, bir haftada kente 5 milyar lirayı da aşması beklenen ekonomik etki yaratabilen canlılığı tetikledi…
Jüriye plaket yerine depremzede çocuklara hamburger ikramı
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Başkan Yardımcısı Tayyar Zaimoğlu, “Portakallı Lezzetler” yarışmasının jürisinde görev alan sanatçılar, gazeteciler ve gastronomları işaret etti: