Yurttaş, eksi 10 derecede ucuz et kuyruğuna girdi: Halkı bu hale sokanlar utansın!

Yurttaş, Van’da ucuz et alabilmek için Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Soğuk havaya rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen emekli bir yurttaş, “Geçim olsa evimizde otururduk, eti kasaptan alırdık sabahın 5’inde gelip burada sıraya girmezdik” dedi. Başka bir yurttaş ise “Halkı bu hale sokanlar utansın. Asgari ücretli, emekli geçinemiyor” diye konuştu.

Van’da, Ramazan başlamadan ucuz et alabilmek isteyen yurttaşlar Et ve Süt Kurumu (ESK) önünde uzun kuyruklar oluşturdu, soğuk havaya rağmen saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

Emekli bir yurttaş, “Geçim olsa evimizde otururduk, eti kasaptan alırdık sabahın 5’inde gelip burada sıraya girmezdik” dedi. Başka bir vatandaş ise, “Halkı bu hale sokanlar utansın. Asgari ücretli, emekli geçinemiyor” diye konuştu.

Van’da yurttaşlar ilk iftar öncesi soluğu Et ve Süt Kurumu önünde aldı, zaman zaman eksi 10 derece soğuğa rağmen saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Sırada bekleyen yurttaşlar yaşadıkları geçim sıkıntısını şöyle anlattı:

“ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİ GÜN EKMEĞİNE MUHTAÇ”

“Emekliyiz emekli olmazsak ne  işimi var burada. Emekliyiz mecbur gelip kuyruğa girmişiz. Zor ne ile geçineceğiz? Görüyorsunuz halimizi zaten geçim olsa evimizde otururduk, eti kasaptan alırdık sabahın 5’inde gelip burada sıraya girmezdik. Asgari ücretli emekli ekmeğe muhtaç yarın Ramazan hiç olmazsa buradaki vatandaşımız hepimiz gelmişiz bir parça et alıp Ramazan’da orucumuzu iftarımızı açalım. Geçim zor çok sıkıntılı.”

“6’dan beri sıradayım. Benden önce de gelenler var. Et kuyruğundayız. Saat 9’da açılıyor. Millet sırasını bekliyor.”

“HALKI BU HALE SOKANLAR UTANSIN”

“Vallahi geçinemiyoruz geçinseydik et kuyruğuna girmezdik. Halkı bu hale sokanlar utansın. Asgari ücretli, emekli geçinemiyor.”

“6 buçuktan beri sıradayım. 12 bin 500 ile ne geçim olacak? Düzelmez nasıl düzelsin haksızlık var. Emeklinin durumu ölümdür başka bir şey değil emekli öldü.”

“Sabah 7 buçuktan beri buradayız. Nasip sıra gelirse alırız yetişmezse çıkıp gideriz. Emekliyim geçinebilsem niye et sırasına gireyim? Gidip kasaptan alacağım. Eğer Ramazan’da da böyle kuyruk olsa millet bu soğukta mahfolur. İnşallah iftardan sonraya alırlar millet biraz rahatlar. Yeni şubeler açılsın.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Çukurova’da Zirai Don Felaketi. Narenciye Üretimi Büyük Zarar Gördü

https://youtu.be/cH4k1EOhJf0?si=-Jq_PNxhWhwlDeCY   Adana Turunçgil Üreticileri Birliği (ADATÜB) Başkanı, Burak Karabucak CNBC-E...

Resmi veriler yayınlandı: Türkiye, et enflasyonunda Avrupa birincisi!

Avrupa Birliği'nin resmi verileri, Türkiye'nin Avrupa'da en yüksek et...

Vergiler tarımda rotayı değiştirecek

ABD’nin Çin’e ilave gümrük vergisi kararı ve Pekin’in misilleme...

Ulusal Süt Konseyi yönetimine yeni düzenleme

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın imzaladığı yeni yönetmelikle, Ulusal Süt...