Yalçın Bayer: Böyle bir çevre yağması olur mu

İNANILMAZ çevre katliamları ile karşı karşıyayız.

Kaz Dağları’nı mahvediyoruz. Gökova, Güllük, Milas’ı perişan ediyoruz. Ne yasak tanıyoruz ne koruma kararlarını ciddiye alıyoruz, ormanlarımızı dağıyla taşıyla madencilere yağmalatıyoruz. Çağdışı, artık dünyada bile kullanımına son verilmeye başlanan termik santrallere kömür bulacağız diye zeytinliklerimizi, tarım arazilerimizi talan ediyoruz. Köylüler ayakta, halk doğayı koruma savaşı veriyor, mahkemeler bile artık (dur) diyor bu doğal güzelliklerimizin ve değerlerimizin mahvına, ama oralı olan yok.

Güzelim Göcek bitirildi, Marmaris’e yangınlar zarar verdi sanıyorsunuz, oysa mahkeme kararlarını, belediyenin milyonlarca liralık cezalarını bile takmayan SİNPAŞ’ın zararı, yangınlardan bile fazla.

Bu rezalet tüm milletin gözleri önünde hala devam ediyor. Bir avuç çevreci vatansever bunlarla ve bölgenin diğer doğa yağmalarıyla kahramanca mücadele ediyorlar. Muhalefetin bunlara desteği yok, bari ayakta alkışlasınlar onları.

İASOS’A LİMAN MI OLUR

Bafa’nın Latmos Dağları’ndaki tarihi ve görsel zenginlikleri dinamitleyen madencilere, Göcek’te deniz ve denizciliği bitirecek yüzlerce mapa hikayesine, Milas Kıyıkışlacık/İasos antik kentine yapılmak istenen büyük limana, Güllük’e yapılacak marinaya, Ören’e gemilerle taşınacak olan kömürlere, Göcek-Dalaman koylarındaki yapılaşmaya, mahkeme kararına rağmen Akbelen köyündeki orman ve zeytinliklerin kesimine devama, Göcek tüneli rezaletine, MUÇEV skandalına maalesef muhalefet doğru dürüst değinmiyor ve gerekli savaşı vermiyor. Vermiyor diye biz susacak, olanlara göz yumacak değiliz.

Bu konuların üzerinde daha sık duracak, daha çok yazacak ve milletin gözünden kaçırılan işlerin hesabını elbette soracağız. Ülkenin harika doğası, doğal güzellikleri ve görsel değerleri bir giderse, bir daha geri gelmez.

(Bu bilgiler, başta Muğla, Bodrum, Milas, İasos (Kıyıkışlacık), Marmaris, Göçek-Dalaman, Güllük ve Ören’deki çevrecilerin ve gazetecilerin bilgilerinden derlenmiştir. Vahim tablo budur!)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Zirai don narenciye kokusunu yok etti

Soğuk hava darboğazdaki üreticiyi etkiledi. Narenciye bahçeleri hayati seviyede...

TMO’dan Ocak ayında yüklü miktarda arpa alan kişi ve kuruluşlar köşeyi döndü!

TMO’dan tahsisin uygulanmadığı Aralık ve Ocak ayında yüklü miktarda...

İklim krizine karşı doğal bariyer: Yosun çiftlikleri

Yeni bir araştırma çiftliklerde üretilen yosunların sudaki kirleticileri emerek...

Sevinçte de kederde de ayran içtik

Türkiye’de ayran üretimi ve tüketimi her geçen yıl artış...