Doğal ormanlar endüstriyel ormanlarla korunuyor

Endüstriyel plantasyon ormanlarının artırılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Sinan Güner, ‘‘Türkiye’de orman ürünleri ihtiyacını karşılamak ve doğal ormanları korumak için endüstriyel plantasyon orman alanları oluşturmamız gerekiyor’’ dedi.

Ağaç ürünlerine yönelik talep her geçen gün artıyor. Önümüzdeki yıllarda ağaçtan elde edilen ürünlere olan ihtiyacın çok daha fazla artacağı öngörülüyor. Uzmanlar, artan talebi karşılama noktasında endüstriyel plantasyon ormanlarının önemine dikkat çekiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Silvikültür Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Güner, Türkiye’de endüstriyel plantasyon orman alanlarının oluşturulmasının artan orman ürünleri ihtiyacına çare olabileceğini söyledi.

Endüstriyel ormanların kısa sürede yetiştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Güner, ‘‘Doğal ormanlar doğada kendiliğinden yetişmiş olan insan etkisinden uzak ormanlardır. Endüstriyel ormanlar ise insanların orman ürünleri ihtiyacını karşılamak için oluşturulan ormanlardır. Endüstriyel ormanları ağaç tarımına benzetebiliriz. Endüstriyel plantasyon ormanları ekonomik kazanca yönelik, insanların orman ürünleriyle ilgili ihtiyacını karşılamaya yönelik ormanlardır. Doğal ormanlardan ürün üretildiğinde tekrar eski haline gelmesi 100 yıl kadar zaman alabiliyor. Endüstriyel ormanlarda bu süre 20 yıla kadar düşebiliyor’’ dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

5 Milyar 496 Milyon Liralık Destekleme Ödemesi Yarın Hesaplara Aktarılacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 5 milyar 496...

Zorlu iklim şartları fiyatlarda artışa neden olacak

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği mali genel kurulunu...

Özel ve İmamoğlu çiftçilerin cezasını ‘kardeş payı’ yaptı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yozgat’ta çiftçilere kesilen cezayı...

Yumurtaya dokunduktan sonra elinizi mutlaka yıkayın!

TÜGİS Bilim Kurulu, Dünya Sağlık Haftası’nda salmonella bakterisine dikkat...