Doğal ormanlar endüstriyel ormanlarla korunuyor

Endüstriyel plantasyon ormanlarının artırılmasının önemine dikkat çeken Prof. Dr. Sinan Güner, ‘‘Türkiye’de orman ürünleri ihtiyacını karşılamak ve doğal ormanları korumak için endüstriyel plantasyon orman alanları oluşturmamız gerekiyor’’ dedi.

Ağaç ürünlerine yönelik talep her geçen gün artıyor. Önümüzdeki yıllarda ağaçtan elde edilen ürünlere olan ihtiyacın çok daha fazla artacağı öngörülüyor. Uzmanlar, artan talebi karşılama noktasında endüstriyel plantasyon ormanlarının önemine dikkat çekiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Silvikültür Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Güner, Türkiye’de endüstriyel plantasyon orman alanlarının oluşturulmasının artan orman ürünleri ihtiyacına çare olabileceğini söyledi.

Endüstriyel ormanların kısa sürede yetiştirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Güner, ‘‘Doğal ormanlar doğada kendiliğinden yetişmiş olan insan etkisinden uzak ormanlardır. Endüstriyel ormanlar ise insanların orman ürünleri ihtiyacını karşılamak için oluşturulan ormanlardır. Endüstriyel ormanları ağaç tarımına benzetebiliriz. Endüstriyel plantasyon ormanları ekonomik kazanca yönelik, insanların orman ürünleriyle ilgili ihtiyacını karşılamaya yönelik ormanlardır. Doğal ormanlardan ürün üretildiğinde tekrar eski haline gelmesi 100 yıl kadar zaman alabiliyor. Endüstriyel ormanlarda bu süre 20 yıla kadar düşebiliyor’’ dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İrfan Donat: Tarımın geleceğine bu girişimler yön verecek

Kimi su yosunundan fonksiyonel gıda üretme peşinde kimi de...

Yiyecek içecek sektöründe KDV artışı yürürlükte!

Yiyecek içecek sektöründe KDV uyanıklarını gidermeye yönelik KDV Genel...

Beyaz et ihracatına yasak geliyor: Bakanlık harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda artan beyaz et fiyatları nedeniyle...

AK Partili Fırat: Hayvancılık kazandırmıyor, gençler evlenemiyor

AK Parti Erzurum Milletvekili Fırat, tarım ve hayvancılığın para...