Temel Reis haklıymış

Avustralya’da bilim adamlarının yaptığı araştırma, her gün yeşil yapraklı sebzeler tüketmenin kasları güçlendirebildiğini ortaya koydu.

Edith Cowan Üniversitesi’nden bilim adamları, 3 bin 759 katılımcının beslenme alışkanlıklarını, vücudun alt bölümündeki kasların gücünü  ve yürüme hızını değerlendirdi.

12 iki yıl süren araştırmada, günde 1 tabak yeşil yapraklı sebze yemenin kasların daha iyi çalışmasını sağlayabildiği ortaya çıktı. Nitrat bakımından zengin yeşil yapraklı sebzeleri çokça tüketenlerin kaslarının az tüketenlerden yüzde 11 güçlü olduğu belirlendi. Ayrıca bu kişilerin yüzde 4 daha hızlı yürüdüğü saptandı.

Yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunan nitratın kasları olumlu yönde etkileme sebebi henüz bilinmiyor. Ancak bilim adamları daha önce yapılan benzer araştırmalara dayanarak bu durumun, nitratın damarları genişleterek kaslara daha fazla kan akışını sağlamasından kaynaklandığı üzerinde duruyor.

“Journal of Nutrition” dergisinde yayımlanan araştırmaya imza atanlardan Dr. Marc Sim, nitrat bakımından zengin besinlerin kas gücünü, fiziksel aktiviteden bağımsız olarak artırabildiğini vurguladı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Meteoroloji’den 18 il için sarı kodlu uyarı: Gök gürültülü sağanak bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 5 Mayıs hava durumu raporunu paylaştı....

Adana’da zararına hasat başladı, yılın ilk fiyatı belli oldu: Çiftçi perişan oldu!

 Adana'da buğday hasadı başladı. Hasat sezonunun ilk mahsul...

Nilay Küçük: Meriç Nehri’nin kıyısında yemyeşil bir mahalle: Karaağaç

Sonda söyleyeceğimi önce söyleyerek başlayayım; Edirne'de en beğendiğim yer...

Türk tarımı ve hayvancılığı nasıl yok edildi?

Et fiyatlarının artmasıyla ilgili bir soruya ithalat yapacağız param...