CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, et fiyatlarına isyan etti: ‘Kıymanın kilosu 600 lira oldu’

Bayram öncesi kırmızı et fiyatlarına gelen zamlara tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, “Görünen o ki kırmızı ete ulaşmak daha da zorlaşacak. Çünkü et fiyatları frenlenemiyor. Bayrama sayılı günler kala kırmızı ete ikinci kez zam geldi” dedi. Adem, İstanbul’da kasaplarda bir kilo kıymanın fiyatının ilçeden ilçeye değişmekle beraber ortalama 600 liraya yükseldiğini söyledi.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, yaptığı yazılı açıklamada,  hayvancılığın sürdürülebilirliğinin kalmadığını vurguladı.

”Ekonomik kriz nedeniyle alım gücü dramatik biçimde düşen milyonlar, peş peşe gelen zamlarla bu bayram da kırmızı ete ulaşamayacaklar. Hani bayram öncesi zam olmayacaktı? Bu fiyat artışları, hükümetin basiretsiz tarım ve hayvancılık politikalarının doğrudan bir sonucudur’ ‘diyen Adem, şu görüşleri dile getirdi:

‘ET FİYATLARI FRENLENEMİYOR’

”Görünen o ki kırmızı ete ulaşmak daha da zorlaşacak. Çünkü et fiyatları frenlenemiyor. Bayrama sayılı günler kala kırmızı ete ikinci kez zam geldi. Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin 4 Nisan 2024 tarihli kombine ve kesimhanelerden alınan haftalık raporunda İç Anadolu Bölgesinde dana karkas etinin kilogram fiyatı 32 TL 70 kuruş, kuzu karkas etinin kilogram fiyatı ise 11 TL 40 kuruş arttı.

Buna göre, dana kesim fiyatı 324,04 TL’den 330,57 TL’ye, kuzu kesim fiyatı da 400,41 TL’den 401,59 TL’ye yükseldi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Gazi Kutlu: Türk tarımının geleceği açısından karamsar veriler: Çiftçi yaşlanıyor ve üretimi de ancak borç alarak yapabiliyor

Kredi Kayıt Bürosu’nun 5 yıldır aralıksız sürdürdüğü “Tarımsal Görünüm...

Çiftçilere 72 milyon 554 bin lira tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 72 milyon 554 bin liralık...

Erdoğan duyurdu: Çiftçi ve üretici kredilerinde limitler artırıldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Küçük ekipman kredisi 250...

Ebru Erke: Tütsü, keven, mezla

Bunlar ne mi? Bal çeşitleri desem… Şimdiye kadar hep...