59 yıllık Tukaş ortak arayışına girdi

Türkiye’de 1962 yılında kurulan ve 1994 yılında halka açılan Tukaş Gıda ortaklık görüşmeleri ve çeşitli stratejik seçenekleri değerlendirmek için aracı kurum yetkilendirdi.

Türkiye’nin önemli gıda şirketlerinden Tukaş stratejik ortaklık görüşmeleri için hareket geçti. Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yapıldı ve ortaklık, stratejik seçeneklerin değerlendirilmesi için Garanti Yatırım’a yetki verildiği duyuruldu.

1962 YILINDAN BU YANA FAALİYETTE

Tukaş Manisa Turgutlu merkezli olarak 1962 yılında kuruldu ve 1994 yılında halka açıldı. İlk kurulduğunda şirketin adı Turgutlu Konservecilik olmuştu. 2002 yılına gelindiğinde şirketin adı Tukaş Gıda olarak değiştirildi. Yüzde 34.27’si halka açık olan şirketin ödenmiş sermayesi 272.6 milyonken özsermayesi 383.7 milyon lira seviyesinde. Cem Okullu ve Cengiz Okullu’nun ana ortak olduğu şirket salça, sebze konserveleri, turşu, reçel, sos ve dondurulmuş gıda ürünleri satışı gerçekleştiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar,...

Yumurta üreticilerinden ‘yüksek fiyat’ açıklaması

Yumurta Üreticiler Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, “Yükselen...

İrfan Yalın: “Dünya su günü” kutlu olsun; suyun tarihi

Büyük şehirlerimizi bekleyen kuraklığa karşı maliyeti her geçen gün...

İdil Çimrin: Ramazan’ın ilk günü Tokat’tayız

İdilika'nın Mutfağı'nda Ramazan'ın ilk günü, Anadolu'nun beşiği Tokat sofrasına...