55 milyon öğün gıda israf olmaktan kurtarıldı

Gıda Kurtarma Derneği ile iş birliği yapan Fairy, ‘Boşa Harcama’ projesi kapsamında 55 milyon öğün gıdayı israf olmaktan kurtardı. Bu işbirliği ile 5 yılda 1.2 milyon kişiye ulaşan Fairy, bu kez de Gezici Gıda Bankası ile ihtiyaç olan gıdayı, ‘yerinde’ ulaştıracak.

Gıda Kurtarma Derneği (GKTD) ile 5 yıl önce başlattığı ‘Boşa Harcama’ Projesi ile toplam 55 milyon öğün gıdayı israf olmaktan kurtaran Fairy, proje kapsamındaki son yatırımı olan Gezici Gıda Bankası’nı hayata geçirdi. Bankanın ilk gıda dağıtımı, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde P&G Türkiye tarafından hayata geçirilen ‘Umut Evi’ kompleksinin de içerisindeki Memurkent Konteyner Kent’te başladı.

Projeye yönelik bilgi vererek, topluma fayda sağlamayı ilke edindiklerini belirten P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslanoğlu, “5’inci yılını kutladığımız ‘Boşa Harcama’ projemizle bugüne kadar 55 milyon öğün gıdanın israf edilmesini önledik.

Bu yönde yaptığımız çalışmalar ve farkındalık yaratmak için aldığımız aksiyonlarla 15 milyon insanın hayatına dokunduk. Bu sayede önlenen karbon emisyonu miktarı ise 51 bin 450 ton oldu” dedi.

Geçen yıl yaşanan deprem felaketinin ardından projeyi deprem bölgesine yönlendirdiklerini söyleyen Kurtaslanoğlu, “Yardım kapasitesini aylık 1 milyon kişiye çıkarmıştık. Bugün, bu konuda yepyeni bir açılım daha yapıyoruz. Fairy olarak gerçekleştirdiğimiz yatırımla Türkiye’nin ilk Gezici Gıda Bankası’nı hayata geçirerek gıda desteğinden faydalanabilen aylık kişi kapasitesini yüzde 20 daha artırarak 1.2 milyon kişiye çıkarıyoruz” diye konuştu.

Tek seferde 8 ton gıda taşıma kapasitesi mevcut

Yeni yatırımlarının ulaşılabilirliği yüksek bir gıda bankası olarak hizmet vereceğini vurgulayan Kurtaslanoğlu, “Gezici Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerinin sabit kurulumlu gıda bankalarına ulaşım zorluğunu da çözebilen bir hizmet sağlayacak. Ayrıca adil dağıtım ilkesinin gerçekleşmesi için de kritik bir operasyon gücü sunacak.

Çok daha geniş çeperde hizmet verebilme ve gıda bağışına ulaşabilme potansiyeli ile hem gıda bağışının daha büyük ölçekli bir coğrafyaya ulaşmasını hem de israfın daha geniş bir alandan önlenebilmesini mümkün kılacak. Kamyonumuz günde tek seferde 8 ton gıda taşıma kapasitesine sahip. Gelecek süreçte, yerel marketleri de ağımıza dahil etmeyi istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

“Dünyada 830 milyon kişi akşam yatağa aç giriyor”

Dünyada her 3 gıdadan 1’inin çöpe atıldığını hatırlatan Gıda Kurtarma Derneği Kurucu Üyesi Olcay Silahlı ise, “Dünyada 830 milyon kişi her akşam yatağa aç giriyor. Türkiye’de ise her 6 kişiden 1’i açlık sınırının altında yaşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Lokanta ve kafelerde KDV oranları yükseltildi

Katma Değer Vergisi (KDV) yüzdelik dilimlerinin değişmesine ilişkin tebliğ...

Türkiye iklimi değişiyor: Bu yaz çok sıcak geçecek

Uzmanlara göre Türkiye iklimi değişiyor. Geçen yıl yaz aylarında...

Toplam 4 Milyar 435 Milyon TL lik destekleme ödemeleri bugün hesaplara aktarılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4 milyar 435 milyon...

Tavuk etine bir yılda yüzde 200’ü aşan zam

Üretimdeki düşüş ve stoklardaki azalmanın etkisiyle tavuk eti fiyatlarına...