Türkiye’de limon üretiminin yüzde 65’inin yapıldığı Mersin Erdemli’de hasat başlarken, bu yıl yaklaşık 500 bin ton ürün elde edilmesi bekleniyor. Dalında alınan Mayer cinsi limonun bu yıl 7-8 TL bandında satılıyor.

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’in Erdemli ilçesinde önemli bir geçim kaynağı olan limonun erkenci cinsi mayer de hasat başladı. Ülkedeki limon üretiminin yüzde 65’inin yapıldığı Erdemli’de bu senede ortalama 500 bin ton ürün beklenirken, geçen yılın aksine be sene fiyatlar üreticinin yüzünü güldürdü. Mayer cinsi limon bu sene dalında 7-8 TL’den satılmaya başlandı.

Geçimlerini narenciyeden çıkardıklarını aktaran üretici Mehmet Keskin,”Geçimimiz komple limona bağlı. Dalda 7-8 lira civarında. Geçen yıla nazaran girdiler de biraz pahalı” şeklinde konuştu.

Limon bahçesinde hasatta çalışan tarım işçilerden Fatma Karaboğa ise “Aile bütçemizin gelirinin yüzde 80’ini limondan sağlıyoruz. Çocuklarımızı bu şekilde okutup geçimimizi buradan sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

MGM’den çok sayıda il için kuvvetli sağanak uyarısı (19 Nisan hava durumu)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 19 Nisan Cuma gününe dair...

Et ve Süt Kurumu ete yüzde 25 zam yaptı

Et ve Süt Kurumu kıyma satış fiyatına yüzde 25...

Trendyol ve Tarkan, Yarının Köyleri için yeniden buluştu

Trendyol, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürüttüğü...

Türkiye ve Azerbaycan’dan tarımsal Ar-Ge alanında işbirliği

Türkiye ile Azerbaycan arasında Tarımsal Araştırma ve Geliştirme Alanında...