Yumurta üreticilerine ‘kartel’ cezası

Rekabet Kurulu’nca, ortak fiyat belirleme ve satış bölgesi paylaşımında bulunarak ‘kartel’ niteliğinde rekabet ihlali yaptığı belirlenen 26 yumurta üreticisi ile yumurta fiyatını tespit edip, yumurta arzını kısıtlayan 13 yumurta üretici birliği ve 12 yumurta üreticisine toplam 98 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Rekabet Kurulu’nca Mayıs 2022’de, yumurta sektörüne yönelik fiyat tespiti, bölge paylaşımı ve arz miktarının kısıtlandığı iddialarıyla 2 soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaların ilkinde toplam 34 yumurta üreticisine, ikincisinde ise 13 yumurta üreticisi birliği ve 12 yumurta üreticisine yönelik iddialar kapsamlı bir şekilde incelendi.

Yumurta üreticileri hakkında yürütülen ilk soruşturmada, soruşturma tarafı 14 teşebbüs, uzlaşma talebinde bulundu.

Yürütülen uzlaşma süreçleri sonucunda ihlalin varlığını ve kapsamını kabul eden teşebbüsler bakımından soruşturma, ihlal tespitini ve idari para cezasını içeren kurul kararlarıyla sonlandırıldı.

Soruşturmalar, Rekabet Kurulu’nun 26 Ekim 2023 tarihinde aldığı kararlarla tamamlandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Seyfettin GÜRSEL: Enflasyonla mücadelede soğuk duş

Eylülde ağustosa kıyasla aylık TÜFE enf­lasyonu yüzde 3,23 geldi....

Tariş Başkanı Akova, Burhaniyeli zeytin üreticileriyle bir araya geldi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı...

İTO Başkanı Avdagiç: Gıda enflasyonunu düşürmek, enflasyonu yenmenin ilk adımı

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, gıda fiyatlarındaki artışın genel enflasyonu...

Sinop’ta balıkçı tezgahları doldu: 150 liradan satılıyor

Sinop’ta sabahın erken saatlerinde denize açılan balıkçılar, ağlarını bol...