Tarla sahibi isyan etti, yurttaşa seslendi: ‘Gelin tarladan 4 liraya alın’

 

Elazığ’da tarladan ortalama 4 liraya çıkan domatesin fiyatı pazarda 15 ve markette 30 liraya kadar çıkıyor. 3 bin dönüm alana domates eken ve aracılara sitem eden tarla sahibi halka seslenerek, ‘Gelin tarladan 4 liraya alın’ dedi.

Elazığ’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Alatarla köyünde 3 bin dönüm alana domates eken Mehmet Salih Kıran yaklaşık bin işçiyle hasada devam ediyor. Hasadı yapılan tonlarca domates yurtiçi ve yurt dışına gönderilirken, tarladan ortalama 4 ile 5 liraya çıkan domatesin fiyatı pazarda 15 lira marketlerde ise 30 liraya kadar çıkıyor.

“İSTERİZ Kİ HALK YESİN”

Aracıların çok fazla kazandığını aktaran Kıran, vatandaşın bu yüzden mağdur olduğunu ifade etti. Vatandaşlara seslenen Kıran, “25 TL’ye niye domates alıyorsunuz. Gelin buradan 4 ve 5 TL’ye domates alın. Bizde aç gözlü değiliz. İsteriz ki halk yesin” dedi.

Domatesin şehirde 20-25 lira arası satıldığını aktaran Mehmet Salih Kıran, “İsterim ki halk gelsin 4 ile 5 TL’ye buradan alsın. Organik ve temiz. Pazara ve marketlere, Adana, Mersin ve Gaziantep’ten geliyor. Bizim halkımız burada olduğumuz bilmiyor. Halkın 25 liraya domates yemesini istemiyoruz. Şehre 15 kilometre gelsinler buradan alsınlar. Şu Anda 3 bin dönüm ekili biber ve domatesimiz var. Her türlü domatesimiz var, halı buraya bekleriz. Aracı çok. Halci ve pazarcı kazanıyor. Sırayla kazana kazan gidiyor. Vatandaş mağdur oluyor. 25 TL’ye niye domates alıyorsunuz. Gelin buradan 4 ve 5 TL’ye domates alın. Bizde aç gözlü değiliz. İsteriz ki halk yesin” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

İki yılda 800 milyar TL’ye dayanacak

Gastronomi sektörü son yıllarda işletmelerin sayısının artmasının yanı sıra...

Bakan Yumaklı açıkladı: Sertifikalı tohumluk üretimi 1 milyon 300 bin tona çıktı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Son 23 yılda,...

Arı kovanlarında verim yüzde 50 azaldı

Zirai donun etkilediği bölgelerde arıcıların ciddi kayıplar yaşadığını vurgulayan...

SONOFARMA, nano teknoloji ile ilaçsız tarıma odaklandı

Tarımda çevre dostu ve alter­natif uygulamalara yönelik çalışmalar son...