Tarımda üretici enflasyonu Ocak’ta yükselişini sürdürdü

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) Ocak’ta yıllık %35,54 arttı, aylık %2,74 arttı.

Tarım-ÜFE Ocak’ta aylık bazda yüzde 2,74 artarken yılıık bazda yüzde 35,54 yükseldi.

Endekste bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2,74 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,05 artış gerçekleşti.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,33 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 12,28 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 6,94 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 0,14 artış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 4,62 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 3,43 artış gerçekleşti.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 160,40 artış ile turunçgiller, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 29,64 artış ile tropikal ve subtropikal meyveler oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Kredi kartlarını yine marketlerde boşalttık

BKM verilerine göre, geçen yıl şubatta kredi kartıyla yapılan...

Operasyon zammı kapıda

Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ekonomiye ilk yansıması akaryakıtta görülecek....

Çarşı, pazar ramazanda boş kaldı

Ankara’nın hareketli çarşılarından Samanpazarı, bayrama sayılı günler kala hiç...

Adana Çiftçiler Birliğinden süt fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Ette yeni krizlere zemin hazırlanıyor!

Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Ulusal Süt Konseyi'nin...