Suriye’den koyun vurgununda şok görüntüler! Katar’a gitmesi gereken koyunlar Gaziantep’de satılıyor!

Türkiye üzerinden Suriye’den Körfez ülkelerine transit koyun ihracatı ile ilgili ortaya çıkan görüntüler, koyun vurgununda hiç bir sınır tanınmadığını ortaya koydu. İşin garip tarafı Tarım Bakanlığının bu vurguna karşı bir işlem yapmaması Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından verilen ihracat kotalarını da gizemli hale getirdi.

SADETTİN İNAN / Suriye’den getirilen koyunların Türkiye üzerinden Körfez ülkelerine transit ihraç edilmesi gerekirken, bu koyunların Gaziantep ve Şanlıurfa’da hayvan pazarında satıldığı ortaya çıktı. Canlı kilo 160 liraya getirilen koyunlar Gaziantep hayvan pazarında 220 liradan satılarak, kota sahiplerine büyük bir rant sağlıyor.

SURİYE’DEKİ ÜRETİCİLERE DESTEK VERMEK İÇİN BAŞLATILAN PROJE 3-5 KİŞİNİN RANT KAPISI HALİNE GELDİ!

Türkiye’nin, Suriye’deki üreticilere destek olmak için 3 yıl önce başlatılan koyun ihracatı uygulaması tam bir rant kapısı haline getirildi. Tarım Kredi Kooperatiflerine tanınan ihracat kotası, kapalı kapılar ardında sadece belli kişilere verilirken, körfez ülkelerine ihraç edilmesi gereken koyunların iç piyasada satıldığına dair görüntülerin ortaya çıkması, bu uygulamanın tamamen hedefinden saparak belirli kişilerin vurgun yaptığı bir alan haline geldiğini gösteriyor.

TARIM BAKANLIĞI VURGUNUNU SADECE SEYREDİYOR!

Gündeme gelen iddialarla ilgili Tarım Bakanlığı müfettişlerinin hiç bir inceleme başlatmaması da Suriye üzerinden koyun vurgununu daha da gizemli hale getiriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Yozgatlı çiftçi CHP mitinginde konuştu: Turpunan, şalgamınan devlet idare edilmez

CHP'nin Yozgat mitinginde vatandaşlara seslenen ve İmamoğlu protestolarına katıldığı...

Murat Sabuncu: Turpunan şalgamınan ‘organik halk muhalefeti’ büyürken Yozgat çok önemli mesaj verdi

İşin adını halk verirse o unutulmaz; çünkü ezberden, kitaptan...

Çiftçiye destek yarım kaldı

Zirai donda destek verilecek ürün sayısı da miktarı da...

İşte Batı Akdeniz’in ihracat şampiyonu

Batı Akdeniz'in ilk çeyrekteki ihracat şampiyonu "biber" oldu. Örtü altı...