Suriye’de buğday krizi: Rusya ihracatı durdurdu, Ukrayna talip oldu

Suriye’de Baas rejiminin devrilmesi ve Beşar Esad’ın ülkeyi terk etmesinin ardından muhalifler yönetimi devralmaya hazırlanırken, tedarik zinciri oluşan belirsizlikle sekteye uğradı. Rusya, ödeme gecikmeleri nedeniyle Suriye’ye buğday tedarikini durdurdu. Rusya’dan doğan boşluğa ise Ukrayna talip oldu.

Suriye’de, yıkılan 61 yıllık Baas rejiminin ardından yönetim sancılı bir değişim sürecine hazırlanıyor. Değişim, farklı ülkelere göç eden milyonlarca Suriyeli mülteci için heyecan yaratırken pek çok ülke de Suriye’nin yeniden inşasına destek vereceğini açıkılıyor.

Rus gemileri varış noktalarına ulaşmadı

Öte yandan devrik lider Beşar Esad’a kapılarını açan Rusya, belirsizlik ve ödeme gecikmeleri nedeniyle Suriye’ye buğday tedarikini durdurdu.

Gemicilik verilerine göre de Suriye’ye gitmek üzere yola çıkan Rus buğdayı yüklü iki gemi varış noktalarına ulaşmadı.

Dünyada en çok buğday ihracatı yapan Rusya, Esad’ın önemli destekçilerinden biriydi. Rusya, Batı’nın yaptırımlardan dolayı karmaşık finans ve nakliyat yöntemleriyle Suriye’ye buğday sağlıyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Marmara Denizi ve Balıkesir halkı zehirleniyor, fabrikalar zehirli sularını denize boşaltıyor

Erişim engeli gelmeden, yayın tüm ülke görsün! Bu haberi yayın! Yer...

Avrupalı çiftçiler AB’yi protesto etti

Avrupa'nın dört bir yanından gelen çiftçiler, AB bütçesinde tarım...

Adrese teslim madenin ÇED süreci başladı!

Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş.’nin Boyabat’ta açmak istediği...

Meteoroloji’den sağanak ve sıcaklık uyarısı

Meteoroloji, 21 Mayıs hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre;...