Adana’da ithal ürünler nedeniyle dalında kalan binlerce gül, mevsimlik tarım işçisi annelere dağıtıldı. Çadırlarda yaşayan kadınlar hayatlarında bir ilki yaşadı.
Fiyatlar Çakıldı, Üretici Gülleri Dağıttı
Türkiye’nin dev tarım merkezlerinden Adana’da, Anneler Günü öncesi yerli gül üreticisi büyük bir şok yaşadı. İthal güllerin piyasayı domine etmesiyle yerli gülün sera fiyatı 5 liraya kadar düştü. Hasat masrafını karşılamayan birçok üretici ürününü tarlada bırakırken, devreye bir yardım derneği girdi.
Çadırlarda Duygusal Anneler Günü
Ogün Abi Derneği, serada para etmeyen yüzlerce gülü satın alarak Yüreğir ilçesindeki çadırlara taşıdı. Kavurucu sıcak altında mevsimlik işçi olarak çalışan kadınlara gül takdim edildi. Hayatlarında ilk kez çocukları ya da eşleri dışında birinden gül alan annelerin yaşadığı mutluluk ve şaşkınlık objektiflere yansıdı.







