Sakın o kararan muzu çöpe atmaya kalkmayın! Çürük değil, aslında daha da faydalı

Çocukların da büyüklerin de 7’den 70’e her yaştan insanın iştahla yediği meyvelerin başında yer alan muz tam bir potasyum deposudur. Muz alırken genellikle rengi sapsarı, ne çok sert ne de çok yumuşak olmayanlardan almaya özen gösteririz. Üzerinde kahverengi lekeleri olan, kararmaya başlamış muzlar tercih sebebi olmazken, evde beklemekten kabuğunda lekeler çıkmaya başlayan ve yumuşayan muzlar ise çürüdüğü düşünülerek çöpe atılıyor. Kararmaya başlayan muzlar henüz çürümemiştir!

Muz, her yaştan kişinin severek yediği meyvelerin başında gelir. Bunun yanı sıra, bize enerji verdikleri, bizi daha uzun süre tok tuttukları ve vücudumuza gerekli tüm besinleri, vitaminleri, mineralleri ve doğal şekeri sağladıkları için mükemmel bir süper besindirler.

C vitamini, potasyum, magnezyum ile beslenen kahvaltınıza mükemmel bir katkı olabilir. Araştırmalara göre, muzlar sakaroz, fruktoz ve lifle birleştirilmiş glikoz olan üç doğal şeker içerir. Bir muz, anında, sürekli ve önemli bir enerji artışı sağlar.

MUZDA KARARMA ÇÜRÜME BELİRTİSİ DEĞİL!

İkonik altın meyve sağlıklıdır, ancak kilo alımına veya kabızlığa neden olduğu konusunda şüphelerle çevrilidir. Olgunlaşma belirtisi olarak ortaya çıkan kararmalar sayesinde muzun faydası daha çok artıyor.

Pek çok kişi de bu meyvenin kabuğunda siyah noktalar oluşmaya başladığında ve tamamen olgunlaştığında şeker oranı yüksek olabileceğinden tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, genellikle üzerinde siyah noktalar görünmeye başladığında, bozulduğunu düşündüğüm için atıyoruz ve çoğu meyvede olduğu gibi çürük olduğu için yanılıyoruz. Neden kararmış muzları atmamalıyız?

1. KANSERLE SAVAŞMA ETKİSİNE SAHİPTİR

Muzun kabuğundaki koyu lekeler, çürük meyve belirtisi değil, muzun olgunlaşma belirtileridir. Muzların üzerindeki siyah-kahverengi lekeler ne kadar çok olursa, tüketilmesi o kadar iyi olur. Muzun üzerindeki siyah noktalar TNF’yi (Tümör Nekroz Faktörü) temsil eder, TNF vücuttaki anormal hücrelere karşı savaşmaya yardımcı olan kanserle savaşan bir maddedir, dolayısıyla muzlarda daha fazla siyah nokta iyiye işarettir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tarım Bakanlığından hayvancılık desteklerine ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı yeni destekleme modelinde öne çıkan...

Elazığ’ın üzümlerinde ‘yok’ sezonu: Don vurdu, sıcaklık kuruttu

Elazığ'ın üzüm üreticileri, bu seneki rekolteden umutlu değil. Üreticiler,...

SOL Parti’den Trabzon’da eylem: “Fındıkta ve çayda sömürüye son!”

SOL Parti, Trabzon'da "Fındıkta ve çayda sömürüye son" sloganıyla...

Kimsenin uğraşmadığı bir işle girişimci oldu | Gurvita kurucusu Bahar Şamhili Tanju

https://youtu.be/7yh-x2nce-c?feature=shared 2017’de Türkiye'nin ilk ilikli kemik sularını jöle kıvamında soğuk...