Resmi veriler yayınlandı: Türkiye, et enflasyonunda Avrupa birincisi!

Avrupa Birliği’nin resmi verileri, Türkiye’nin Avrupa’da en yüksek et enflasyonuna sahip ülke olduğunu gösterdi. Türkiye’nin yüzde 36,7’lik et enflasyonuna en çok yaklaşan ülke Euro bazlı yüzde 5,3’lük artışla İzlanda oldu. Avrupa’daki dört ülkede et fiyatları artmak bir yana, aksine geriledi.

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat), Euro Bölgesi’nde Ocak 2025 enflasyonunu yüzde 2,5 olarak açıkladı.

Eurostat’ın web sitesinde yer alan bilgi, Türkiye’nin Avrupa’da en yüksek et enflasyonuna sahip olduğunu gösterdi. Verilere göre Türkiye ocak ayında yıllık yüzde 36,7’lik et enflasyonuyla Avrupa’da birinci sırada yer alıyor.

Türkiye’ye en yakın ülke Euro para birimini kullanan İzlanda. Bu ülkedeki et enflasyonu yüzde 5,3 olarak kayda geçti. Polonya ve Portekiz yüzde 4,8’le İzlanda’yı takip etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

CHP’den İmamoğlu açıklaması: Bu bir darbe; hiçbir bürokrat bu suçu işlememeli, yargılanacaklar

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB Başkanı İmamoğlu'nun...

Çiftçiye gelince bütçenin cebinde akrep var

Kamu özel işbirliği projelerini oluk oluk para akıtan iktidar...

İrfan Donat: Tarımda küresel Trump fırtınası

ABD Başkanı’nın gümrük tarifelerine yönelik hamlesine Çin, Kanada ve...

Çukurova’da su krizi erken başladı

Çukurova’da su krizi bu yıl kendini erken göstermeye başladı....