Pul biberde altı ayda 5,5 milyon dolarlık ihracat

Pul biber ihracatı, ocak – haziran aylarında geçen seneye göre yüzde 9,54 artışla 5 milyon 441 bin dolar oldu.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerine göre, Türkiye’den 2022 yılında 10 milyon 549 bin dolarlık pul biber ihracatı gerçekleştirildi.

Geçen yılının ocak-haziran döneminde 4 milyon 967 bin dolarlık pul biber ihracatı yapılırken, bu yılın aynı döneminde ise dış satım yüzde 9,54’lük artışla 5 milyon 441 bin dolara yükseldi.

Bu yılın ilk yarısında Almanya, İngiltere, Hollanda, ABD, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Suudi Arabistan, Irak, Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Libya, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, Umman, Japonya, Bulgaristan, Gana, Mozambik, Küba ve Fas’ın da aralarında bulunduğu 86 ülkeye 1600 ton pul biber gönderildi.

Ülkeler bazında pul biber ihracatında ilk sırayı 920 bin dolarla Almanya aldı. Bu ülkeyi 723 bin dolarla İngiltere, 564 bin dolarla Hollanda, 481 bin dolarla ABD ve 436 bin dolarla KKTC izledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Çok Okunanlar

Benzer Haberler
KAÇIRMA

Tarım Gıda Düşünce Atölyesi 20 Şubat’ta Adana’da

Tarım Gıda Düşünce Atölyesi; ülkemiz tarım ve gıda sektörüne...

Rifat Hisarcıklıoğlu için kayıp ilanı verildi

TÜSİAD Genel Kurulu’nda yapılan açıklamaların yankıları hem siyasette hem...

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına müdahale için kesimi artırdı!

Ramazan ayı öncesinde et fiyatlarındaki dalgalanmalar mercek altına alındı....

Ramazan kolisinin yıllık enflasyonu yüzde 32,1

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, zincir marketler erzak...